Societat

coronavirus

La Xina alleugereix lleugerament les restriccions per la covid

El gegant asiàtic redueix el període de quarantena pels contactes d’infectats i pels viatgers

Les autoritats xineses han relaxat lleugerament avui algunes de les restriccions imposades per combatre la Covid-19, tot i que el nombre de casos se situa en el seu nivell més alt en mesos. La quarantena per a contactes estrets amb un positiu de covid es reduirà de set dies en un centre estatal més tres altres confinat a casa, a cinc més tres. També es redueix el període de confinament pels viatgers.

Les persones que arribin a la Xina hauran de romandre cinc dies confinats en un hotel designat per les autoritats, dos menys que ara, més tres altres dies en els seus domicilis, ha informat l’executiu xinès en un comunicat del mecanisme conjunt de prevenció i control contra la pandèmia del Consell d’Estat.

La decisió arriba l’endemà que la cúpula dirigent del Partit Comunista de la Xina (PCX) hagués reafirmat la política de zero covid davant els nombrosos rebrots registrats en les darreres setmanes.

Les borses reaccionen

Les borses de Hong Kong i Pequín han respost a l’alleugeriment de les mesures amb forts increments: l’ índex Hang Seng de la Borsa de Hong Kong s’ha disparat més d’un 7% a 2/4 de tres de la tarda hora local i els índexs de referència de les borses de Shenzhen i Xangai s’han revalorat més d’un 2%.

També s’ha anunciat la revocació del mecanisme de sancions a aerolínies, segons el qual la detecció de casos de covid entre els passatgers a la seva arribada a la Xina provocava la cancel·lació de la ruta durant setmanes, política que va fer baixar el nombre de vols cap al gegant asiàtic.

Després de l’anunci, el portal de cerca de vols xinès Qunar ha assolit el seu volum màxim de cerques de passatgers internacionals en l’últim any, segons recull la premsa local.

La política de zero covid de la Xina ha suposat un cop molt fort per a l’economia del país asiàtic i la vida de la gent. Cada vegada hi havia més malestar social pels confinaments i les dures restriccions, que va derivar en tímides protestes contra el règim xinès. La gent ha fet arribar el seu patiment per les estrictes mesures a través de vídeos a les xarxes socials. A principi de mes un xinès va acusar la política de zero covid de la mort del seu fill. Tuo Shilei, pare d’un nen de tres anys, Wenxuan, que va morir per una intoxicació de monòxid de carboni a la ciutat de Lanzhou, al nord-oest de la Xina, va denunciar que les estrictes polítiques anticovid havien matat indirectament el seu fill. Segons va explicar la seva dona i el seu fill van patir una intoxicació de gas mentre ella cuinava. En adonar-se’n, ell va trucar a una ambulància i a la policia, però no el van respondre. Mitja hora més tard, en veure que l’estat del seu fill empitjorava, va intentar sortir amb el petit cap a un hospital, però el personal que vigilava el recinte comunitari, sota estricte bloqueig, no els va deixar passar. Finalment, van aconseguir sortir al carrer i arribar a un hospital, tot i que era massa tard.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC