Educació

Educació

Reptes amb compromís

projecte

L’INS Sant Feliu de Guíxols treballa i guardona l’emprenedoria

Ajuda a plantejar projectes més enllà dels beneficis apostant clarament pels criteris socials, humans i mediambientals

Un empresari fixa els objectius i pren les decisions estratègiques sobre les metes, els mitjans, l’administració i el control de les empreses i, en aquest procés, ha d’assumir la responsabilitat tant comercial com legal enfront de tercers. A l’INS Sant Feliu de Guíxols es busca potenciar aquesta figura amb els premis Impuls a l’Emprenedoria, tot cercant la innovació i aplicats a l’àmbit de cadascun dels cicles formatius del centre. El projecte busca, doncs, potenciar la figura dels emprenedors ajudant a crear projectes. Però es fa un pas més, perquè aquests s’han de presentar davant un tribunal, que vindria a assumir la figura dels inversors. El certamen arriba a la segona edició gràcies als ajuts dels fons Next Generation i la col·laboració dels ajuntaments i els empresaris i comerciants de Sant Feliu, Platja d’Aro i Santa Cristina.

La cap d’estudis de l’INS, Núria Malagón, explica que hi ha treball conjunt entre estudiants de diferents mòduls per consultar aspectes relacionats amb l’activitat empresarial. En aquest sentit, el secretari i docent Jordi Pereferrer remarca que es vol esperonar els alumnes a dur a la pràctica un projecte de negoci. Però, amb un detall rellevant: tot això es fa sense renunciar a buscar el màxim benefici, però tenint present la necessitat de fer-ho amb criteris socials, humans i mediambientals en la gestió empresarial, sempre pensant a generar bones pràctiques d’emprenedoria per ser exemples per a altres joves emprenedors i joves estudiants. S’està davant un gran simulacre del que es trobarà a l’hora d’enfrontar-se a la realitat. Un dels incentius del concurs, segons Pereferrer, són els guardons: 4.800 euros amb vals de 600 euros per bescanviar en diferents comerços de Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro i Castell-Platja d’Aro. Pereferrer defensa la importància del projecte: “Ara tenim finançament amb fons europeus, és cert. Però pensem que els premis han de consolidar-se amb ajuts de les administracions locals pensant que no sempre pot ser així.”

Aquesta edició, els guardonats han presentat propostes molt interessants. Aquest és el cas de Visit Cat, de Carla Gou i María José Osaro, guardonat amb el premi línia de negoci innovadora. El projecte és una empresa d’activitats extraescolars per visitar els caps de setmana pobles catalans i institucions. La línia de negoci amb més viabilitat ha estat per a la proposta Nàutica Torres, d’Erika Torres, una empresa d’embarcacions d’esbarjo que potencia l’autotaller perquè els clients facin les reparacions. El de la línia de negoci amb més repercussió en la comunitat local ha estat per al Campamento Olympus, de Denise Sandres i Tania Castillejo, un casal d’estiu orientat a la mitologia clàssica que persegueix l’aprenentatge sota un vessant lúdic, adquirint alhora tant coneixements teòrics com ètics. Finalment, la millor redacció del pla d’empresa va tenir quatre guanyadors: Intech Market, de Jesica Pavia, Khaoula Hajjout i Raul Sus; Kids and Fun, d’Andrea Fernández, Carla García i Maria Garcia; Acadèmia de Reforç Escolar Espai Actiu, d’Anna Castillejo i Abril Domínguez, i Padel Control Zone, de David Abella, Kim Bueno i Adrià Luis. El millor projecte emprenedor portat a terme ha estat per a Work Set, un marketplace o xarxa de venedors en un web que connecta l’hostaleria amb els professionals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.