Societat

INDONÈSIA

Més de 160 morts en un terratrèmol a Indonèsia

El sisme, de magnitud 5,6, ha sacsejat la província de Java Occidental, la més poblada del país

Més de 160 persones han mort i centenars han resultat ferides després que un terratrèmol de magnitud 5,6 sacsegés aquest dilluns la província de Java Occidental, la més poblada d’Indonèsia amb gairebé 50 milions d’habitants, segons han informat les autoritats.

El governador de la província, Ridwan Kamil, ha xifrat en 162 el nombre de morts, en 326 els ferits i en uns 13.000 els desplaçats i ha assenyalat que les dades li han estat facilitades per l’Agència Nacional per a la Gestió de Desastres (BNPB, en indonesi).

L’Agència, que ha comptabilitzat més de 2.000 cases danyades, manté, no obstant això, que fins ara la xifra verificada i oficial de morts és de 62, segons ha confirmat un portaveu a Efe.

El portaveu del govern de Cianjur, la localitat de Java Occidental on hi ha hagut l’epicentre del sisme, ha indicat que la majoria de les víctimes van morir a l’hospital Sayang d’aquesta municipalitat, on se situa l’epicentre del sisme a Java Occidental.

Enmig del caos i la por davant els corriments de terra i víctimes atrapades entre els enderrocs, les autoritats esperen que el nombre de morts augmentin conformin passen les hores.

A causa dels estralls causats pel terratrèmol, moltes vies i carreteres de la regió estan tancades i algunes estacions de distribució d’energia han estat afectades, la qual cosa ha provocat talls d’electricitat en diverses localitats.

Després del sisme inicial, l’Agència de Meteorologia, Climatologia i Geofísica (BMKG) ha registrat 25 rèpliques en dues hores.

En vídeos divulgats per les autoritats locals es poden veure desenes de persones, algunes inconscients, rebent cures mèdiques i sent traslladades en ambulàncies cap a centres de salut de la regió.

Les imatges mostren diverses propietats i instal·lacions danyades, mentre que alguns habitatges han quedat totalment destruïts pel tremolor, que ha arribat a notar-se a la capital, Jakarta, a uns 75 quilòmetres de l’epicentre.

L’impacte del terratrèmol ha causat danys greus a almenys 343 cases i un internat islàmic, mentre que l’hospital Cianjur ha patit danys moderats.

S’han registrat danys importants també en almenys quatre edificis governamentals, tres escoles, una església i diversos comerços locals, segons l’últim balanç oficial.

Indonèsia s’assenta sobre l’anomenat Anell de Foc del Pacífic, una zona de gran activitat sísmica i volcànica on cada any es registren uns 7.000 terratrèmols, la majoria moderats.

Una de les catàstrofes més mortíferes al país va tenir lloc el 2004, quan un fort terratrèmol al nord de l’illa indonèsia de Sumatra va generar un tsunami que va causar més de 226.000 morts en una dotzena de nacions banyades per l’Oceà Índic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró