Societat

Pueyo vaticina per Lleida una “gran transformació”

Conferència de l’alcalde de la capital del Segrià al Col·legi de periodistes

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha vaticinat avui un “gran procés de transformació” per la capital del Segrià durant els propers anys. L’alcalde assegura que la transformació vindrà fruit d’iniciatives ja en marxa que seran realitat amb l’aprovació dels pressupostos del 2023, i per la “injecció econòmica” dels fons Next Generation.

En una conferència organitzada pel Col·legi de Periodistes, Pueyo ha destacat el fet que Lleida és una de les primeres grans ciutats de Catalunya i de tot l’Estat en aprovar els pressupostos i, a més, sense comptar amb la majoria del ple. L’aprovació dels comptes permetrà, ha afegit Pueyo, “fer front a les transformacions i reptes que vindran, però també a les situacions difícils generades per un context econòmic i social difícil”.

L’alcalde ha destacat que després de les “dificultats” derivades de la pandèmia de la covid-19, han decidit congelar els impostos per no empitjorar la situació de les famílies i les empreses de la capital del Segrià.

Entre les obres de millora concreta per a la ciutat que es faran amb els fons europeus, Miquel Pueyo ha parlat de fer una circulació més sostenible a la Rambla Aragó i Prat de la Riba, la rehabilitació dels blocs de pisos antics per millorar la seva eficiència energètica i el Palau de Vidre.

Pueyo ha explicat que la “principal aposta per al futur en l’àmbit econòmic”, amb un potencial de creació d’entre 6.000 i 12.000 llocs de treball a llarg termini, és el nou polígon Torreblanca-Quatre Pilans, que “representa un nou model de sectors d’activitats econòmica, integrats paisatgísticament, sostenibles des del punt de vista energètic i amb intermodalitat ferroviària.

L’alcalde també ha donat per segur la continuïtat del Parc Agrobiotech Lleida, gràcies a una aportació de 7 milions d’euros que farà l’Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia