Societat

Avaluades més de 650 persones d’apnea del son a la Regió Sanitària de Girona

Al 78% se’ls ha diagnosticat el trastorn i han rebut tractament des de l’atenció primària

A Regió Sanitària de Girona, s’han avaluat un total de 658 pacients (430 homes, 228 dones) per detectar si pateixen apnea del son; es tracta d’un trastorn en què la respiració s’interromp en diverses ocasions mentre s’està dormint, que sol provocar roncs i una excessiva somnolència diürna. D’aquests, a un 78% se’ls ha diagnosticat l’afectació i s’han tractat des de l’atenció primària. Del 22% restant, majoritàriament han estat derivats a la Unitat del Son hospitalària per fer més proves (19%) i la resta (3%) han estat donats d’alta en descartar-se el diagnòstic d’apnea del son. Les proves s’han fet a través és d’un projecte europeu, l’Innòbics-SAHS.

Aquest es va presentar a l’abril a Girona i s’està implementant progressivament als centres d’atenció primària per millorar el diagnòstic i tractament de l’apnea obstructiva del son. En aquest moment, l’han integrat Anglès (la Selva), Salt, Celrà, Sarrià i el barri de Taialà de Girona (Gironès). A més, aquesta setmana es posa també en funcionament als equips de Sils –Vidreres –Maçanet, Santa Coloma de Farners i Arbúcies-Sant Hilari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia