Societat

El Servei Català del Trànsit preveu 470.000 desplaçaments a l’inici del pont de desembre

Lamiel demana “màxima prudència”

Els Mossos posaran en marxa el divendres un operatiu especial en dues fases que durarà fins al dia 11 de desembre

El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Ramon Lamiel, ha demanat aquest dijous “màxima prudència” als conductors que facin desplaçaments per carretera durant el pont de desembre. “No es pot abaixar mai la guàrdia, màxima prudència, especialment en els desplaçaments d’entre setmana, no els grans moviments de sortida i entrada”, ha afirmat en declaracions a la premsa en la presentació de l’operatiu especial per aquesta setmana de festius de la Constitució i la Immaculada. Segons ha destacat, es preveuen dos blocs de mobilitat amb fins a 470.000 desplaçaments. Per fer-hi front, el SCT i els Mossos d’Esquadra activaran un dispositiu especial de circulació que es prolongarà entre el divendres 2 de desembre i el diumenge 11 de desembre.

Per a Lamiel, durant aquest pont d’onze dies els conductors hauran de vigilar especialment a les tardes i en petits desplaçaments després de tornar d’activitats com esquiar o visitar mercats i fires nadalenques. “Volem que tothom torni sense danys”, ha destacat abans de reconèixer que el mes de novembre d’enguany, amb divuit víctimes mortals, ha sigut especialment complicat.

D’altra banda, el titular de Trànsit ha destacat enguany es difondran gràfiques a través de les xarxes del SCT per informar de les retencions. Amb aquestes dades, el Govern espera que perquè els usuaris puguin planificar millor els seus desplaçaments i evitar moments de màxim tràfic, especialment durant les tardes de l’operació sortida i retorn. A mitjà termini, el SCT no descarta oferir les dades de saturació viària en viu i dividides per carreteres.

Pel que fa al calendari de mobilitat, Lamiel ha reconegut que aquest any els dies festius coincideixen en dimarts i dijous i davant la llargada del pont, l’operació especial de trànsit es divideix en dues fases. Per un costat una que anirà del 2 al 6 de desembre i després una segona que anirà del 7 a l’11 de desembre. Durant la primera fase es preveu la sortida de 470.000 vehicles des de l’àrea metropolitana de Barcelona. Pel que fa al retorn, està previst que es concentri principalment el dimarts 6 de desembre, entre les 12 i les 24 hores, i s’estima que es mobilitzin 240.000 vehicles.

Quant a la segona part del pont, la previsió de sortida és de 420.000 vehicles entre les 15 h de dimecres 7 i les 15 h de dijous 8 de desembre, des de la zona d’influència de la capital catalana, amb la tornada concentrada diumenge 11, amb una estimació de 250.000 vehicles. Per fer front a aquesta mobilitat extra, el SCT i els Mossos han dissenyat un operatiu amb carrils extres de circulació en vies com l’AP7.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia