Societat

societat

Colau confirma un Nadal amb “instal·lació artística” a Sant Jaume

Un total de 300 activitats ompliran de festa i cultura la ciutat

Ho va avançara dissabte aquest diari i ho va confirmar ahir l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. La plaça de Sant Jaume acollirà aquest Nadal una “instal·lació artística” com a proposta de pessebre.

“Tindrem pessebre a la plaça Sant Jaume. Com sempre, hi ha el clàssic i tradicional del Museu Frederic Marés i el que és més instal·lació artística, que també estarà enguany”, ha dit avui l’alcaldessa en l’acte de presentació dels actes de Nadal a la ciutat.

Tot i les paraules de Coalu, avui per avui a la plaÇa de Sant Jaume només hi ha l’arbre de Nadal que patrocina Mercabarna. El pessebre del Marés, montat per l’agrupació pessebrista de Barcelona, ja es pot visitar de dissabte. Aquest any, els pessebristes han hagut d’improvisar una solució perquè el diorama que sempre feien a dues cares aquest any se’ls va comunicar, a mifer, que seria a tres, amb l’enrenou corresponent.

En l’àmbit cultural, destaquen el Barcelona Festival de Nadal, que del 17 al 30 de desembre omplirà la plaça Catalunya i la plaça Universitat d’activitats culturals per a tots els públics des del matí fins a la nit.

En el marc d’aquest festival, la plaça Catalunya serà l’escenari de “La torre de Nadal”, un espectacle de gran format d’òpera i circ, creat per Lluís Danès i produït pel Gran Teatre del Liceu i l’Ajuntament de Barcelona, que proposa “un viatge musical amb la guia de Giacomo Puccini i una història de circ i dansa”.

La plaça Universitat acollirà “Solstici”, una instal·lació que recull interpretacions del solstici d’hivern sota el prisma de les arts digitals.

En paral·lel, el festival Sons de Ciutat ha programat 113 concerts gratuïts en tots els districtes de la ciutat, amb més de 50 formacions locals.

Pel que fa la cavalcada de Reis, les obres que es fan aquest any a la Via Laietna obligarna a modificar-ne el recorregut tradicional, com va avançar fa uns dies BTV. La comitiva no passarà ni per Via Laietana ni per plaça Catalunya.f



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia