Societat

Un nou cas de lesionat per projectil de foam

El jove va rebre un impacte molt fort al crani

Un jove ha denunciat avui públicament que la tardor del 2019 va patir una ferida molt greu al crani resultes de l’impacte d’un projectil de foam disparat per un agent Mossos d’Esquadra mentre reprimien una de les manifestacions contra la sentència del Tribunal Suprem als líders polítics i socials del moviment independentista.

Tot i que els Mossos sostenen que en el lloc i l’hora on es va produir la ferida no es van disparar projectils de foam, l’afectat, de nom Roger, no té cap dubte que la seva ferida és producte d’un tret.

Defensat pel col·lectiu Iridia, l’afectat ha fet públic el seu cas avui, a través del programa de TV3 Tot es mou, on ha explicat que després de rebre l’impacte va haver de ser hospitalitzat i intervingut quirugicment.

El col·lectiu Irídia han atès 9 persones ferides per projectils des que aquests els fan servir els Mossos com a material que va substituir les pilotes de goma. Hi ha casos de pèrdua d’un testicle i afectació grue al fetge, també. Fins i tot una de les víctimes és una periodista.

A la comissió del model policial es votarà avui una conclusió, consensuada per Junts i els Comuns, que aposta per substituir l’us d’aquest material per un de menys lesiu i introduir un sistema de monitoratge dels policies que permeti aclarir casos com el del Roger.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia