Societat

Llest el nou Parc d’Aigües Braves de Salt

Durant el darrer mes i mig s’han dut a terme les obres de reconstrucció d’una instal·lació que va malmetre el temporal Gloria

Les obres per construir el nou Parc d’Aigües Braves de Salt han finalitzat aquesta darrera setmana després que el temporal Gloria fes malbé tota la instal·lació l’any 2020. Amb un pressupost de 225.000 euros s’han aprofitat els treballs per, a banda de recuperar aquest emblemàtic espai natural i esportiu, millorar-ne les prestacions.

Tota l’actuació s’ha dut a terme tenint en compte la fauna de la zona i la instal·lació de tarimes permet acoblar obstacles mòbils per adaptar les característiques dels ressalts al cabal i formar un pas pels peixos. El circuit permet crear una ona que facilita la pràctica del caiac d’estil lliure tant per a principiants com per a experts.

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Salt, Jesús Vilaplana, posa en valor que “amb la nova instal·lació continuem apostant per la promoció de l’esport i d’una modalitat com el caiac d’estil lliure que ens ha convertit en un referent i amb representants reconeguts a nivell internacional com en Quim Fontané, campió Mundial i d’Europa”.

Des de fa més de vint anys, el Parc d’Aigües Braves de la Pilastra és la seu de la pràctica esportiva del caiac i, concretament, des del 2012 i després d’una remodelació que s’hi va fer és la seu de competicions nacionals i internacionals.

Treballs de neteja i manteniment a la Sèquia Monar

Les obres per recuperar el Parc d’Aigües Braves s’han aprofitat per dur a terme diverses tasques de neteja, desbrossa, dragatge i reparació a diversos trams de la Sèquia Monar.

El regidor de Territori, Àlex Barceló, afegeix que “tot i que cada any duem a terme actuacions de manteniment a la Sèquia, els treballs a la Pilastra ens han permès aprofitar l’oportunitat per intensificar aquests treballs i fer-hi una notable tasca de neteja i manteniment”.

Amb les obres finalitzades s’ha tornat a obrir el pas de l’aigua per la Sèquia i s’ha realitzat tenint en compte les restriccions que marca l’actual decret de sequera. En aquest sentit, el que es pugui captar variarà en funció del cabal del Ter.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona