Societat

Els veïns del Balneari Montagut també demanen un semàfor per a l’N-260

Escriuen cartes als ajuntaments de Ribes de Freser i Campelles explicant el perill d’incorporar-se a la carretera

Sense el regulador, l’hotel no pot obrir

La iniciativa dels propietaris del balneari Montagut, situat al peu de la carretera N-260 a escassos quilòmetres de Ribes de Freser, per posar un semàfor a la via, davant de l’establiment hoteler, ha rebut el suport dels veïns que viuen en masies properes a l’establiment. El semàfor es considera indispensable per poder reobrir el balneari, ja que la zona d’esbarjo i aparcament es troba a l’altre costat de la carretera, per on passen els cotxes a tota velocitat, i també és necessari per facilitar la incorporació a la via dels veïns de les masies de la zona.

Aquests veïns han signat, de manera individual, una carta en forma d’instància dirigida a les alcaldesses de Campelles i Ribes de Freser, Judit Cornellà i Mònica Sanjaume, on demanen que intervinguin de manera activa per aconseguir el semàfor. De moment, l’alcaldessa campellenca ja s’ha dirigit al sotsdelegat del govern espanyol a Girona, Albert Bramon, demanant una reunió per abordar aquest tema, ja que es tracta d’una carretera de competència de l’Estat.

A les cartes, els veïns coincideixen a dir que la maniobra que han de fer per incorporar-se a la carretera comporta un “perill de mort”. Tot i que en aquest punt la velocitat està limitada a 60 km/h, els cotxes hi circulen per damunt del que està permès i això fa que l’operació d’incorporar-se a la carretera en aquest indret sigui una maniobra de risc que han de fer a diari els veïns de les masies.

El perill és tan real que una de les veïnes que signa les cartes explica que va tenir un accident en incorporar-se a la carretera amb conseqüències greus i “danys irreparables” a la seva salut. Un altre dels signants de les instàncies explica que per anar a llançar la brossa als contenidors, situats al mateix costat de l’edifici del balneari, s’ha de travessar la carretera caminant, i això comporta un risc afegit.

La petició del semàfor davant el balneari és coherent amb la política que s’ha seguit en aquesta carretera. A prop de l’establiment hi ha dos precedents: un semàfor està situat davant l’hotel de la Séquia Molinar, al pas de l’N-260 per Campdevànol, i un altre al punt de Can Gusi, a l’entrada del municipi de Ribes de Freser, que facilita el pas des d’un petit aparcament a una zona de comerços i restauració.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres

En marxa la Lectura continuada de ‘Les hores’, de Josep Pla

palafrugell
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós