Societat

155 ferits lleus per l’encalç de dos trens a l’estació de Montcada i Reixac

Els mossos investiguen les causes de la topada

Aragonès: “Millorar el servei a Catalunya és urgent i inajornable”

Un total de 155 persones han resultat ferides lleus per l’encalç de dos trens a l’estació de Montcada i Reixac Manresa (Vallès Occidental). Un total de 39 persones han estat traslladades en estat lleu, cap de gravetat, a centres hospitalaris. La majoria han patit contusions i hi ha hagut algun traumatisme lleu. Hi havia uns 1.300 passatgers entre els dos trens.

L’incident ha passat a les 7.50 hores. Renfe ha activat el protocol per aquest tipus d’incidents en col·laboració amb Protecció Civil, que ha posat en marxa el pla Ferrocat, i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que ha activat 23 unitats. El Centre Cívic Jaume Balmes ha estat habilitat per l’atenció i acollida de persones amb la Creu Roja i la Policia Local de Montcada i Reixac.

Set dotacions dels bombers han treballat en l’accident. Segons fonts del cos, no hi ha hagut cap persona atrapada als combois.

L’incident ha afectat a les línies R4, R7 i R12. Al voltant de dos quarts de deu del matí, Renfe ha començat a restablir el servei però per via única fins al migdia.

A Montcada, s’han format importants cues per anar en autobús a Barcelona.

Investigació oberta

Els Mossos investiguen les causes del xoc entre els dos combois. De moment, es coneix que el xoc s’ha produït entre un tren que estava parat a l’estació de Montcada i un altre que anava circulant per la mateixa línia i que estava fent la maniobra d’aturada.

Aragonès demana millores

“Millorar el servei a Catalunya és urgent i inajornable”, ha afirmat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, en un tuit. Després de desitjar “una ràpida recuperació als ferits”, el president ha afirmat: “Calen totes les explicacions de Renfe, Adif i el govern espanyol”.

Un testimoni

Un dels viatgers que circulava al tren que ha xocat amb el que estava estacionat, Agustí Sancho, ha explicat a l’ACN que ha agafat el tren a Sabadell Sud i que a l’estació de Barberà els han informat que romandrien una estona aturats perquè el tren de davant tenia algun problema. Passats uns cinc minuts han tornat a posar-se en marxa amb normalitat, fins que entraven a l’estació de Montcada i Reixac-Manresa i s’ha produït la topada. Sancho viatjava al vagó del mig a contramarxa i no ha resultat ferit.

Després d’uns instants de confusió han estat informats que s’ha produït un xoc i de seguida ha començat a passar personal de seguretat. Sancho ha explicat que poc després ja han començat a arribar mossos d’esquadra i personal del SEM i els han ajudat a baixar del tren. “Tot bastant ràpid”, ha manifestat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona