Societat

Barcelona reforça el dispositiu policial de Nadal amb 365 agents diaris

Es treballarà per minimitzar les afectacions de les aglomeracions detectades en punts com el Passeig de Gràcia

Hi haurà més controls de trànsit, drogues i alcohol

La Guàrdia Urbana i l’Ajuntament de Barcelona impulsen un dispositiu de Nadal marcat per “l’increment de mobilitat” i “la recuperació de la normalitat” després de la covid. El tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, ha explicat que es reforçarà la presència policial a peu de carrer amb 365 nous agents i es recuperaran les patrulles mixtes amb els Mossos en alguns districtes. També es treballarà per garantir la seguretat viària, amb especial atenció sobre els patinets, i per minimitzar els efectes d’aglomeracions com les que s’han registrat al Passeig de Gràcia. Alhora, s’intensificaran les inspeccions a locals, incidint en infraccions per soroll o excés d’aforament i també els controls d’alcoholèmia i drogues.

El dispositiu de Nadal s’allargarà fins el proper 8 de gener i s’ha dissenyat amb la voluntat de mantenir els nivells assolits de seguretat, mobilitat, convivència i civisme durant les festes, les primeres sense cap tipus de restriccions des de l’emergència sanitària. “Esperem que sigui un Nadal de retrobament, de gaudi i de normalitat”, ha assenyalat el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle.

Batlle ha apuntat que durant aquestes setmanes es produeix un “ús més intensiu de l’espai públic i una major concurrència de visitants a les àrees comercials de la ciutat”. Per fer front a tota aquesta casuística, la policia barcelonina reforçarà la presència policial arreu de la capital catalana amb 365 agents que realitzaran funcions de prevenció de fets delictius, proximitat i seguretat viària. En total, diàriament hi ha prop de 1.200 agents treballant a la ciutat.

Així, també s’intensificarà el patrullatge uniformat a peu potenciant aquells llocs on hi haurà una major afluència de compradors i es recuperaran els patrullatges mixtos amb Mossos que es feien abans de la pandèmia. “A Nou Barris, Les Corts i Sarrià en durem a terme en els eixos comercials”, ha apuntat el cap de la Guàrdia Urbana, Pedro Velázquez.

Les principals actuacions d’aquestes patrulles seran funcions de prevenció de la seguretat ciutadana i actuacions destinades a evitar la comissió d’actes delictius, així com al control de les infraccions que puguin pertorbar la convivència i el descans dels veïns.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona