Societat

La Marató es torna a fer sentir a tot el territori

Prop de 1.500 voluntaris participen avui en el programa solidari dedicat a les malalties cardiovasculars

Des de bon matí, els actes per recollir fons per a La Marató “bateguen” a tot el territori, en una edició destinada a la investigació i recerca sobre les malalties cardiovasculars. La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio s’ha convertit en una cita reservada per a entitats i associacions, que organitzen –n’hi ha que des de divendres– activitats com ara dinars populars, concerts i cites esportives, amb l’única finalitat de mobilitzar la ciutadania en la mateixa causa solidària i incrementar al màxim el marcador del programa, que farà el darrer recompte ben entrada la nit.

Al llarg de quinze hores de programa, els donatius dels ciutadans arribaran a través de milers de trucades, que seran ateses pels voluntaris distribuïts per les quatre seus, a Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida. Prop de 1.500 voluntaris participaran per atendre els telèfons, acompanyar els convidats, encarregar-se del servei de menjars i revisar els donatius que van arribant, entre altres tasques.

Aquesta nova edició, la 31a, està dedicada a la salut cardiovascular, la principal causa de mort als països desenvolupats i un dels problemes de salut pública més rellevants. El Departament de Drets Socials, a través de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària, ha col·laborat per fer la crida de voluntariat i formar-lo per desenvolupar les tasques i responsabilitats.

LA XIFRA

12,14
milions es van recaptar el 2021 per destinar-los a projectes de sensibilització i recerca en salut mental.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia