Salut

coronavirus

L’onada de covid a la Xina genera por a noves variants

Molts països, entre ells els Estats Units i Itàlia, exigiran PCR als passatgers procedents del gegant asiàtic

La UE opta per la cautela i no adoptarà controls addicionals

La nova onada de covid a la Xina després de l’aixecament de les restriccions sanitàries genera por a noves variants del virus, que circula gairebé lliure entre una població de 1.400 milions de persones, fet que, segons els experts, crea les condicions perquè sorgeixin noves variants. Aquest fet, i la decisió del govern xinès d’obrir les seves fronteres i eliminar la necessitat de fer quarantena a partir del proper 8 de gener, ha fet que molts països prenguin mesures.

Així, els EUA, Itàlia, el Japó, Taiwan, l’Índia o Malàisia ja han començat a exigir proves PCR per ingressar als seus territoris.

Els Centres per al Control i la Prevenció de Malalties dels EUA han justificat el canvi de posició davant l’augment d’infeccions i una manca d’informació adequada i transparent de la Xina, inclosa la seqüència genòmica de les soques.

A Itàlia, país que va ser l’epicentre del virus a Europa a l’inici de la pandèmia, el govern ha pres aquesta decisió després que en dos vols procedents del gegant asiàtic gairebé la meitat dels viatgers fossin positius per Covid.

La Comissió Europea (CE) ha subratllat avui la importància de la “coordinació” de les mesures nacionals entre els Vint-i-set davant l’emergència d’infeccions de coronavirus a la Xina.

“Necessitem actuar junts i continuarem les nostres discussions (...). La coordinació de les respostes nacionals a les greus amenaces transfrontereres per a la salut és fonamental”, ha assenyalat avui a Twitter la Comissió Europea al final d’una reunió del Comitè de Seguretat Sanitària per analitzar la situació amb els Estats membres.

Brussel·les no ha facilitat informació sobre una possible coordinació de mesures ni ha avaluat la gravetat de la situació.

“És crucial que la UE actuï unida i coordinada davant de qualsevol possible mesura de salut pública davant la situació a la Xina. La Comissió continuarà facilitant les discussions entre els Estats membres i estarà a punt per convocar més reunions si cal”, ha afegit un portaveu de l’executiu comunitari.

La mateixa font ha afegit que, de moment, no hi ha previstes noves reunions, però que probablement s’actualitzi aquesta informació “la setmana vinent”. “No obstant això, romanem vigilants i estarem preparats per utilitzar el fre d’emergència en cas necessari”, ha conclòs.

A l’Estat espanyol, el ministeri de Sanitat també ha apel·lat avui a la “coordinació europea” per afrontar la situació sanitària davant de l’onada de contagis a la Xina, i ha recomanat als viatgers la destinació o procedència dels quals sigui el país asiàtic que completin la seva pauta de vacunació i que actuïn amb precaució.

A l’Estat francès, l’executiu s’ha mostrat “disposat a estudiar totes les mesures útils que es puguin aplicar en col·laboració amb els socis europeus i dins del marc jurídic existent.”

Fora de la UE, el Regne Unit revisarà si introdueix restriccions als viatgers que provenen de la Xina.

Pel que fa a l’OMS, ha expressat la seva preocupació i l’epidemiòloga Maria Van Kerkhove ha demanat als estats no abaixar la guàrdia, ja que el fet que a la Xina ja no hi hagi restriccions i l’alta transmissibilitat de les noves variants poden comportar nous repunts d’infeccions arreu del món.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona