Salut

La UE evita per ara tests de covid als viatgers de la Xina

Només Itàlia els exigeix proves obligatòries per entrar al país

Brussel·les insta els Vint-i-set a “coordinar” mesures

La Comissió Europea va destacar ahir la importància de la “coordinació” de les mesures que adoptin els Vint-i-set després que la Xina, en plena explosió de contagis de coronavirus, hagi posat fi als confinaments i reobert les seves fronteres, però va descartar, de moment, exigir tests d’entrada als viatgers procedents del gegant asiàtic.

Itàlia és l’únic país de la Unió Europea (UE) que, de moment, ha anunciat que imposarà aquests PCR obligatoris, però el Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de les Malalties (ECDC) no considera justificada la mesura perquè creu que els europeus ja tenen prou nivell de protecció i que també els sistemes sanitaris de la UE estan preparats per afrontar l’actual càrrega d’infeccions.

El portaveu comunitari Daniel Ferrie va recordar que, a principis d’aquest mes, la UE va aixecar les restriccions de viatges i es va tornar a un enfocament prepandèmic de la lliure circulació, tot i que es va mantenir un “fre d’emergència” que podria activar-se, si fos necessari, per reintroduir restriccions conjuntes. “Si la situació epidemiològica ho requerís, es podrien reintroduir mesures relacionades amb la covid-19 de manera coordinada i seguint un enfocament basat en les persones”, hi va afegir el portaveu. La Comissió, d’altra banda, va informar que la variant B.F7 del coronavirus, prevalent a la Xina, ja és present a Europa, tot i que el nombre de contagis “no ha crescut significativament”.

A més d’Itàlia, també l’Índia, Taiwan, Corea del Sud, Malàisia, el Japó i els EUA han anunciat noves mesures preventives, com ara PCR, arran de l’expansió de contagis a la Xina setmanes després que eliminés la seva política de covid zero. En el cas dels EUA, el canvi de posició es va justificar per l’augment d’infeccions i una falta d’informació adequada i transparent de la Xina, inclosa la seqüència genòmica de les soques. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha vaticinat que la covid-19 podria deixar de ser una emergència sanitària global el 2023 si el nombre de morts pel virus continua baixant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia