Societat

coronavirus

L’OMS manté la Covid-19 com una emergència sanitària internacional

Considera que continua sent una malaltia perillosa que pot causar danys a la salut de les persones i als sistemes sanitaris dels països

Admet que la pandèmia pot estar apropant-se a un punt d’inflexió

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha decidit mantenir la Covid-19 com una emergència de salut pública d’importància internacional, perquè continua sent una “malaltia infecciosa perillosa” que pot causar danys considerables a la salut de les persones i als sistemes de sanitat dels països. Ho va acordar divendres passat després d’una anàlisi a fons de la situació actual, tot i que ha estat aquest matí quan el director general de l’OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha informat de la decisió en una compareixença davant els mitjans.

Tot i que el comitè, format per experts independents, preveu que la pandèmia pot estar apropant-se a punt d’inflexió, també assegura que “no hi ha dubtes” que aquest virus continuarà sent un patogen establert permanentment en humans i animals per al futur i que, per tant, “caldrà una acció de salut pública a llarg termini”. En qualsevol cas, l’organisme internacional reconeix que la pandèmia ha entrat en una fase de “transició”, la qual cosa pot donar pas a què el nivell d’alarma arribi a la seva fi en els pròxims mesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia