Societat

Estat espanyol

Rescaten 171 persones en tres pasteres a prop de les Canàries

Salvament Marítim desembarca a Fuerteventura 117 emigrants subsaharians de dues embarcacions localitzades al sud de l’illa

Els 54 ocupants d’una tercera barca són rescatats al sud de Gran Canària i són traslladats a Arguineguín

Salvament Marítim ha rescatat aquesta dimarts a la matinada 171 persones que navegaven en tres pasteres des d’Àfrica cap a les Illes Canàries. 117 d’aquestes persones, d’origen subsaharià, ja han desembarcat al moll de Gran Tarajal, al sud de Fuerteventura, i les 54 restants, d’origen magribí, ho fan al d’Arguineguín, al sud-oest de Gran Canària, cap a dos quarts de deu del matí.

Les dues primeres barques han estat albirades per l’avió Sasemar 103 al sud de Fuerteventura. El vaixell Salvamar Mizar ha navegat fins al lloc i ha pogut auxiliar els 57 ocupants de la primera (49 homes i 7 dones) a les 00.42 hores i, a les 01.20 hores, als 60 de la segona (49 homes, 7 dones i 4 menors). Tots ells han desembarcat a les 07.25 hores al moll de Gran Tarajal.

Cap a les dues de la matinada (02.07 hores) la Guardamar Polimnia ha rescatat els 54 ocupants d’una tercera pastera (52 homes i 2 dones) a 278 quilòmetres al sud de Gran Canària, als quals ha traslladat Arguineguín, segons han informat aquest dimarts fonts de la societat estatal de salvament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia