Societat

La Fundació La Caixa presenta davant l’ONU el programa CaixaProinfància

En el Fòrum Ecosoc, acompanyada de l’Alt Comissionat Contra la Pobresa Infantil del govern espanyol i de Save the Children Espanya

La iniciativa funciona des del 2007 arreu de l’Estat i atén anualment més de 61.500 infants i adolescents de 0 a 18 anys i 38.000 famílies

Es dirigeix als col·lectius en situació de vulnerabilitat econòmica i social per promoure’n el desenvolupament integral

La Fundació La Caixa, com a entitat consultiva del Consell Econòmic i Social de les Nacions Unides (Ecosoc), ha presentat el programa CaixaProinfància, model pioner d’intervenció social que es va posar en marxa per donar resposta a la situació de pobresa infantil a l’Estat espanyol. També han participat en aquesta intervenció l’Alt Comissionat Contra la Pobresa Infantil del govern espanyol i Save the Children Espanya, amb els quals l’entitat treballa per desenvolupar el programa, cosa que posa en relleu l’eficàcia i la importància de la col·laboració publicoprivada, que implica administracions públiques i entitats que treballen amb la infància.

El director general de la Fundació La Caixa, Antoni Vila Bertrán, i el subdirector general de la Fundació La Caixa, Marc Simón, han presentat el programa CaixaProinfància, que es desplega des del 2007 a les principals ciutats del territori espanyol i que atén anualment més de 61.500 infants i adolescents de 0 a 18 anys i més de 38.000 famílies. Amb un model d’intervenció innovador basat en el treball en xarxa i consolidat al llarg de més de 15 anys de trajectòria en entorns vulnerables, col·labora amb més de 400 entitats socials que s’encarreguen d’atendre de manera directa les famílies, prioritzant els ajuts i fent el seguiment de cada cas. El programa intervé en 128 poblacions i és present a arreu de l’Estat.

CaixaProinfància vol trencar la línia de transmissió de la pobresa de pares a fills i fomentar la igualtat d’oportunitats. El programa es dirigeix a la infància i l’adolescència en situació de pobresa econòmica i vulnerabilitat social, amb la finalitat de sostenir-ne i promoure’n el desenvolupament de manera integral i personalitzada, afavorint i defensant per aconseguir-ho les polítiques de millora de l’equitat i la cohesió social. Un dels objectius fonamentals del programa és garantir la promoció socioeducativa del menor, entenent que d’aquesta en dependrà, en gran part, el seu benestar futur. Això es concreta en el desenvolupament de cinc grans línies de treball: reforç educatiu amb atenció logopèdica i psicomotora, grups d’estudi assistit, reforç individual, aules obertes i ajuts per a l’equipament escolar; oci i temps lliure amb centres oberts, campaments i activitats d’estiu; suport educatiu familiar amb tallers educatius familiars, centre maternoinfantil i atenció integral a mares i filles i fills víctimes de violència de gènere, atenció psicoterapèutica personal i familiar personalitzada o amb famílies i tallers terapèutics grupals i promoció de la salut amb ajuts per a l’alimentació i la higiene infantil, ulleres i audiòfons.

Fundació “la Caixa“



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia