Salut

El pressupost de Salut preveu 100 milions per reduir llistes d’espera

El projecte de pressupost del Departament de Salut augmenta un 9,6% respecte el 2022, segons ha detallat aquest dilluns a la tarda al Parlament el conseller Manel Balcells. Els comptes reforcen l’atenció primària amb el 24% del gros del pressupost, amb una inversió de 2.100 milions, un 15 % més que l’any passat. També inclouen 100 milions d’euros per a un pla destinat a reduir les llistes d’espera per ser visitat per un metge, per a proves diagnòstiques o cirurgies.

Balcells ha agraït la col·laboració de PSC i En Comú Podem per haver anunciat el seu suport al projecte i ha estès la mà a Junts perquè s’hi afegeixin. El pressupost preveu 11.708 milions, 1.021 més que l’any passat.

El conseller ha afegit que el pressupost dedica 49 milions addicionals a la salut mental, fins arribar a 521 milions d’euros, que representa el 6 % de la despesa total de serveis sanitaris.

Pel que fa a la pandèmia, els comptes inclouen una partida per abordar la covid persistent de 400.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia