Societat

Tractorada a Mollerussa per protestar per la plaga de conills

Consideren que les mesures del Departament d’Acció Climàtica són ineficients

Anuncien més mobilitzacions i fins i tot una marxa a Barcelona per “paralitzar-la” si no obtenen solucions

Més de 400 tractors han participat a la segona protesta en una setmana contra la plaga de conills que afecta bona part de les comarques de Ponent. Després de convocar-la divendres passat a Tàrrega, avui s’ha fet una marxa lenta de Mollerussa fins a les Borges Blanques. Els convocants han destacat que cada vegada se sumen més pagesos a la mobilització ja que s’ha passat de 200 a 400 tractors participants. Consideren que les mesures que adopta el Departament d’Acció Climàtica des de l’estiu són ineficients i preveuen tornar-se a mobilitzar el pròxim 3 de març a la ciutat de Lleida. A més a més, han avisat que si no hi ha solucions a curt termini, traslladaran aquestes protestes a Barcelona per “paralitzar-la”.

Els tractors s’han començat a concentrar a partir de les tres de la tarda a l’esplanada de l’antiga discoteca Big Ben, a Golmés. Després de fer la lectura de manifest, ha començat la marxa lenta que ha transcorregut pel centre de la capital del Pla d’Urgell circulant per l’antiga N-II i posteriorment els tractors han agafat la ronda Ponent per dirigir-se cap a Miralcamp per la LV-200, fins a Puiggròs i les Borges Blanques on la mobilització ha finalitzat al davant del Consell Comarcal de les Garrigues.

Tot i l’èxit de la convocatòria, Ramon Boleda, membre de la plataforma de Verdú que va començar aquestes mobilitzacions contra la plaga de conills l’estiu passat, ha dit que estan “tristos” perquè els tractors han d’estar fent feina al camp i no mobilitzant-se. En aquest sentit, ha remarcat que si els pagesos es mobilitzen és perquè hi ha la necessitat de demostrar que “si convé tenim força”. Així mateix, ha posat en valor que la protesta compti amb el suport dels tres sindicats agrícoles: Unió de Pagesos, JARC i Asaja.

Un altre dels membres de la plataforma impulsora de la mobilització, Àlex Foix, ha parlat de la convocatòria de la reunió de la Taula del Conill que s’ha celebrat aquest divendres al Departament d’Acció Climàtica a Lleida. Ha demanat solucions però ha dit que no hi tenen gaires esperances. Necessiten acabar amb una plaga que “no para de créixer” i amb la caça no es pot aturar. Les gàbies, ha afegit, “tampoc són efectives” i per això ha plantejat altres mesures com el fosfur d’alumini. En qualsevol cas, Foix ha puntualitzat que ells no són tècnics sinó pagesos i per això considera que la solució ha de venir donada pels experts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia