Salut

XINA

La Xina dona per “bàsicament acabada” l’onada de covid

Tot i així, l’epidèmia “no s’ha acabat del tot”, ha advertit Liang Wannian, cap del grup de resposta contra el virus de la Comissió Nacional de Sanitat del país

La relaxació, a finals del 2022, de les fèrries restriccions al gegant asiàtic va provocar una ràpida expansió de la malaltia arreu de la geografia xinesa

L’onada de covid a la Xina “bàsicament s’ha acabat”, ha declarat avui el cap del grup de resposta contra la covid de la Comissió Nacional de Sanitat de la Xina, Liang Wannian.

La Xina “ha resistit l’impacte i el desafiament d’aquesta onada de covid-19”, ha assegurat en una roda de premsa el funcionari, en què ha afegit que la població ha establert “una barrera d’immunitat relativament bona” davant de la malaltia.

Tot i així, l’epidèmia “no s’ha acabat del tot”, ha advertit Liang, que ha afegit que les infeccions continuen produint-se “de forma esporàdica i localitzada” a la geografia del país asiàtic, segons recull el portal de notícies Sina News.

Per la seva banda, el portaveu de la Comissió, Mi Feng, ha declarat que “el virus segueix mutant” i ha demanat “centrar-se en la protecció de la salut i la prevenció contra quadres greus”.

La setmana passada, la cúpula dirigent del Partit Comunista de la Xina (PCX) va declarar que el país havia aconseguit una “victòria decisiva” contra la pandèmia des que comencés a desmantellar la política de ‘covid zero’ a finals de novembre.

A finals de 2022, la Xina va començar a relaxar l’estricta política de ‘covid zero’ vigent des de feia gairebé tres anys i que consistia en confinaments allà on es detectessin contagis, tancament gairebé total de fronteres i proves PCR constants a la població.

La Xina va registrar un total de 83.150 morts en hospitals relacionades amb la covid-19 entre el 8 de desembre passat, quan va començar el desmantellament de la política de ‘covid zero’, i el 9 de febrer, segons dades del Centre de Control de Malalties de la Xina.

La relaxació de les restriccions va donar peu a una ràpida expansió del virus per la geografia xinesa durant els mesos de desembre i gener, quan es van registrar escenes de gran pressió hospitalària i algunes veus van posar en dubte la veracitat de les xifres ofertes.

Després de gairebé tres anys de dures restriccions que van acabar cristal·litzant en protestes a diverses zones del país, la Xina va començar a desmantellar l’estratègia de ‘covid zero’ a finals del 2022, i el 8 de gener passat va reduir de la categoria A —el nivell de màxim perill— a la B la gestió de la malaltia, marcant així a la pràctica el final d’aquesta política.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia