Societat

Creu Roja ha atès més de 45.000 ucraïnesos a Catalunya en el primer any de guerra

Més de 35.200 persones han rebut atenció social per poder cobrir les necessitats bàsiques i 1.323 han rebut ajuts econòmics

Prop de 2.000 voluntaris s’han mobilitzat per donar resposta a aquesta emergència

La Creu Roja ha atès a Catalunya 46.566 persones arribades d’Ucraïna fugint de la guerra, quan farà un any que va començar el conflicte. L’organització ha allotjat 20.791 persones a 41 municipis, en el marc del programa d’acollida i integració del Ministeri d’Inclusió, Migracions i Seguretat Social. Actualment, 2.000 continuen en els recursos de primera acollida i prop de 400 estan preparades per a l’autonomia. Més de 35.200 persones han rebut atenció social per poder cobrir les necessitats bàsiques i 1.323 han rebut ajuts econòmics. A més, 7.716 infants han participat en espais de lleure i activitats d’oci per afavorir-ne la socialització i la integració social i comunitària a través de Creu Roja Joventut.

Són dades facilitades per Creu Roja, una de les entitats gestores del sistema d’acollida a persones sol·licitants de protecció internacional, sistema que s’encarrega de donar l’acollida a les persones que han fugit del conflicte a Ucraïna.

El seu treball cobreix les necessitats bàsiques de la població, el benestar emocional, l’assistència jurídica, el reforçament de competències i habilitats per a l’autonomia personal, l’adaptació de la millora de l’ocupabilitat i l’accés a un lloc de treball, la creació de xarxes amb la societat d’acollida i l’èxit escolar.

Prop de 2.000 voluntaris s’han mobilitzat per donar resposta a aquesta emergència ajudant en tasques com l’orientació, l’ensenyament de l’idioma, la traducció, l’ajuda directa o la inserció social i laboral.

Aquesta mobilització ha permès que 663 persones hagin rebut suport psicosocial; 11.545 hagin tingut suport en els desplaçaments cap als llocs d’acollida o als centres sanitaris i 211 hagin millorat la seva ocupabilitat.

El Moviment Internacional de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja ha atès més de 14,8 milions de persones en aquesta emergència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia