Societat

Sallent acomiada l’adolescent mort

L’informe que els Mossos han enviat al jutge manté que hi pot haver múltiples causes per explicar els fets

Educació investiga per què no es va activar el protocol per assetjament

Familiars i amics han acomiadat aquest diumenge al tanatori de Sallent l’adolescent de 12 anys que va morir en precipitar-se dimarts passat des del balcó de casa seva amb la seva germana, que segueix ingressada en estat greu.

El jutge responsable del cas ja disposa de l’informe dels Mossos d’Esquadra, segons el qual el suïcidi del menor va poder ser per múltiples causes, com ara assetjament escolar i problemes per la identitat de gènere.

Els investigadors treballen amb la hipòtesi que hi podria haver un cúmul de circumstàncies que van portar els germans a aquesta situació límit, entre elles que patissin assetjament escolar o els problemes vinculats a la identitat de gènere, que s’havia tallat els cabells i havia demanat al seu entorn que li diguessin Ivan i no Alana, tal com va confirmar el seu avi aquest dissabte des de l’Argentina a un canal de televisió local.

Els agents també indaguen, entre d’altres aspectes, si els germans, d’origen argentí i que residien amb els seus pares a Sallent des de fa uns dos anys, tenien problemes d’integració.

La conselleria d’Educació de la Generalitat, que en un primer moment va descartar l’assetjament escolar com a causa del suïcidi, va fer dijous marxa enrere i va reconèixer que totes les hipòtesis segueixen obertes, de manera que ha activat els tècnics de la Unitat de Suport al Alumnat en situació de violència (USAV) per abordar aquest cas.

La secretària de Transformació Educativa, Núria Mora, va apuntar aquest dissabte en declaracions a diversos mitjans que quan en un centre escolar hi ha indicis d’assetjament s’ha d’activar el protocol corresponent però que, en aquest cas, no va ser així.

Ara com ara, es desconeix per què no es va activar aquest protocol, i per això des del Departament d’Educació ha posat en marxa una investigació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia