Societat

Els pares de l’adolescent de Sallent demanen no convertir el cas en un “circ mediàtic”

“No es deia Iván, es deia Alana”, asseguren

Reclamen que no es faci del cas “bandera política de cap color”

Els pares dels bessons, un dels quals va morir, que es van precipitar pel balcó de casa seva a Sallent han emès un comunicat en què expressen agraïment per les mostres de solidaritat rebudes i puntualitzen que la seva filla “no es deia Iván, es deia Alana”. També reclamen evitar convertir la mort de la seva filla en “un circ mediàtic” i que no es faci “bandera política” del cas.

Tot i que el menor de 12 anys havia comentat a la seva germana, que segueix ingressada greu a l’hospital, que havia decidit canviar-se el nom pel d’Iván i iniciar un canvi de gènere, fet que va provocar actituds burlesques entre alguns dels seus companys, la família ho desconeixia.

Amb tot, per respecte al menor, en el recordatori que van repartir durant el funeral de diumenge passat, van escriure els dos noms.

En el comunicat, enviat a La Vanguardia, els pares dels bessons indiquen que, per respecte “a la intimitat i la memòria de les filles” i per no entorpir la investigació judicial i policial, “no faran de moment declaracions” i si ho fan serà a través de comunicats del seu advocat.

En un primer informe enviat al jutjat de Manresa que investiga el cas, els Mossos apunten que el suïcidi pot tenir causes multifactorials, entre les quals problemes per la identitat de gènere i l’assetjament escolar.

Les persones amb conductes suïcides i les del seu entorn proper poden rebre ajuda les 24 hores trucant al 112, al Telèfon de l’Esperança (717 00 37 17), al número d’atenció a la conducta suïcida 024 o al 061 Salut Respon.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia