Societat

Marxa lenta d’autocaravanes al Garraf contra les traves per aparcar

Denuncien les prohibicions i discriminacions “aleatòries” en alguns municipis quan el reglament general de circulació estipula que hi poden estacionar

La tendència a l’alça en la matriculació d’autocaravanes –1.700 el darrer anys a Catalunya– ha provocat restriccions en alguns municipis on els han prohibit aparcar en zones que fins ara ho podien fer i ha generat aquest matí la protesta del col·lectiu amb una marxa lenta a la C-31 i les costes del Garraf. Unes 150 autocaravanes convocades per l’associació acaVANça han provocat algunes retencions entre Cunit i Castelldefels, població on precisament el president de l’entitat, Jesús Cerco, ha denunciat que “confonen de forma premeditada acampar amb aparcar”, segons ha explicat a l’ACN.

Crespo ha afegit que al Reglament General de Circulació les autocaravanes i les furgonetes formen part de la categoria M i, per tant, tenen el mateix dret que els altres vehicles a continuar aparcant en els espais habituals. I ha insistit que “les autoritats no poden interrompre” el que els propietaris duen a terme al seu interior. “Si no muntem res podem dormir, és legal”, ha assenyalat. Per aquest motiu considera que pateixen “discriminacions aleatòries” quan els consistoris impulsen ordenances concretes per regular el seu aparcament, posant d’exemple el cas de Castelldefels.

El col·lectiu entén que a l’estiu les ciutats i pobles de la costa tenen problemes d’aparcament, però reclama una solució amb una mirada “global” que no només afecti els autocaravanistes. Estan en contra d’aparcaments específics als afores dels municipis per a les autocaravanes, ja que al seu parer va en contra de l’esperit des viatges itinerants perquè es creen “guetos”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia