Societat

Dos nous edificis per fomentar la recerca en matemàtiques i salut

Un conveni permet fer una nova Facultat de Matemàtiques i ampliar el Parc Científic de Barcelona

Acolliran més de 700 investigadors i 45 grups de recerca

En conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, el conseller de Territori, Juli Fernández, la regidora d’Urbanisme de l’Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, i el rector de la UB, Joan Guàrdia, han signat aquest matí un projecte per impulsar les infraestructures de ciència i recerca de la universitat. Es tracta d’un projecte, amb una inversió d’uns 50 milions d’euros, que pretén fomentar la recerca i el talent en l’àmbit de les matemàtiques, la informàtica, l’economia i la salut (MIES) al Campus Diagonal.

El projecte preveu construir dos edificis, un que acollirà la Facultat de Matemàtiques i Informàtica, i l’altre, una ampliació del Parc Científic de Barcelona (PCB), que es destinarà íntegrament a la recerca en l’àmbit de la salut i on preveuen encabir-hi més de 700 investigadors i 45 grups de recerca. Es calcula que els dos edificis poden estar finalitzats l’any 2028.

Durant la signatura del conveni, el conseller Nadal ha ha ressaltat la importància del “que sumat a altres operacions de l’àmbit del coneixement com la del nou Clínic, dibuixarà un arc científic que donarà força i consistència al sistema català de recerca i universitats”. En aquesta línia, ha recordat que hi haurà implicats molts centres de recerca i altres universitats amb les quals es col·laborarà, i “entre tots ho hem de fer bé, no només importa el continent sinó que per damunt de tot hi ha el contingut”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia