Societat

El TSJC manté en marxa la ‘taxa Amazon’ de Barcelona

Rebutja l’aturada cautelar de la taxa perquè sosté que no causa un gran perjudici per al sector del comerç electrònic

La ‘taxa Amazon’ impulsada per l’alcaldessa Ada Colau segueix en marxa malgrat els intents d’aturar-la de la patronal del transport. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat parar cautelarment l’aplicació de la taxa de l’Ajuntament de Barcelona, que grava les grans distribuïdores de comerç electrònic per l’ús de l’espai públic durant el repartiment de mercaderies a domicili. La raó de la resolució del tribunal és que no existeix un perjudici greu per al sector.

L’Organització Empresarial de Logística i Transport va presentar un recurs contenciós-administratiu contra la taxa i en va reclamar la paralització de manera cautelar. La patronal es queixava dels “greus perjudicis” que afectaria al sector, ja que s’obligaria a les empreses de missatgeria a recollir dades de les comandes que ara mateix és impossible per l’operativa de funcionament habitual. També van recordar que podria suposar una vulneració de la protecció de dades.

En canvi, el consistori barceloní defensa l’interès públic de la mesura i recorda que el 2018 es van fer una mitjana de 61.400 entregues diàries de comerç electrònic a Barcelona, dades fins i tot superades actualment. A més, sosté que una llei catalana del 2017 obliga els consistoris a regular i taxar aquesta activitat. També assegura que no s’han d’incorporar dades personals dels clients, sinó del número d’entregues i destinacions.

Així, el TSJC considera que seguir aplicant la taxa no suposa cap gran perjudici per les empreses i manté la mesura en vigor mentre estudia el fons de l’assumpte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia