Societat

Un 80% del professorat de la UB acrediten el C1 de català

Un total de 1.501 ho fan en 10 mesos i és un xifra sense precedents al sistema universitari des que es va aprovar l’exigència del coneixement lingüístic per decret el setembre del 2010

El 80 % del professorat –associats, els permanents i els lectors– que tenia pendent l’acreditació, lingüística de coneixement del català amb el nivell de suficiència (C1) a la Universitat de Barcelona (UB) han regularitzat la situació. Només en deu mesos un total de 1.501 van aconseguir l’acreditació des que des que el vicerectorat de Relacions Institucionals, Comunicació i Política Lingüística i els Serveis Lingüístics de la Universitat de Barcelona v n iniciar una campanya el 9 de març dirigit a 2.300 membres del personal docent i investigador (PDI) que tenien pendent aquest requisit previst al decret aprovat del govern del 14 de desembre del 2010. I gràcies a les sessions informatives, cursos i exàmens d’acreditació que ha fet la universitat, 296 més han aconseguit la seva regularització fins arribar a un total de 1.797 membres..

Segons la UB aquesta xifra assolida en menys d’un any “no té precedents ni a la UB ni en el sistema universitari de Catalunya”, asseguren en un comunicat.

Actualment falten 469 professors –56 permanents, 35 lectors i 378 associats– per obtenir l’acreditació i la universitat continua oferint cursos i fent proves oficials perquè puguin assolira el nivell de suficiència..



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia