Educació

UNIVERSITAT

Un centenar d’estudiants, a la Setmana de l’Arquitectura i la Construcció

La demarcació de Girona del COAC ha programat set activitats que s’han dut a terme des de dilluns fins avui

La Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) col·labora en una nova edició de la Setmana de l’Arquitectura i la Construcció de la Universitat de Girona, en la qual s’atura la docència a la universitat perquè l’alumnat dels àmbits de l’Edificació de l’Escola Politècnica Superior: el Grau en Estudis d’Arquitectura (GARQ), el Màster en Arquitectura (MARQ) i el Grau en Arquitectura Tècnica i Edificació (GATE), puguin participar en un conjunt d’activitats culturals i formatives que programa la mateixa universitat.

En aquesta ocasió, la demarcació de Girona del COAC ha col·laborat programant set activitats que s’han dut a terme des del passat dilluns 20 de març fins avui mateix, en les quals el conjunt d’arquitectes amb col·legiació també han pogut participar. La primera d’elles, va fer-se dilluns i va consistir en una sortida a Barcelona per visitar la Sagrada Família, el recinte modernista de Sant Pau i el showroom de l’empresa JUNG, patrocinadora principal de la demarcació. La segona activitat es va fer dimarts 21 al matí a la sala Rafael Masó de la Demarcació on l’arquitecta Míriam García va impartir la conferència ‘Ciutats i canvi climàtic. Una proposta de disseny adaptatiu’ que va precedir un taller amb l’alumnat.

A la tarda d’aquest mateix dia, es va organitzar una jornada sobre les sortides professionals, a l’Escola Politècnica Superior de la UdG, on diferents professionals de l’arquitectura dedicats a temes diversos -gestió, administració pública, càlcul d’estructures, urbanisme, etc.- van detallar les possibles opcions per incorporar-se al món laboral.

També es va fer una visita tècnica a la Masia Els Segalars de Sant Miquel de Campmajor el dimecres 22 de març. En aquesta ocasió, juntament amb l’Associació Greta i l’Observatori de la Rehabilitació i Renovació Urbana de les Comarques de Girona, es va aprofitar la visita per explicar com intervenir en el patrimoni arquitectònic per tal de preservar-lo i aplicar millores energètiques i de confort.

A la tarda, la sala Rafael Masó va acollir una conferència de l’arquitecte i fotògraf Adrià Goula, que va explicar el seu projecte fotogràfic Cel·la Nòmada, en el qual reflexiona sobre les relacions entre els elements construïts i els fets viscuts.

La setmana va acabar amb la presentació dels Treballs Final de Màster per part de l’alumnat del Màster en Arquitectura, els quals donen resposta a la reutilització d’edificis patrimonials buits o espais públics infrautilitzats al Barri Vell de la ciutat de Girona; i amb el III Simposi sobre l’Escala, dedicat a la protecció del patrimoni cultural i natural, on la Demarcació hi ha col·laborat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia