Infraestructures i serveis

L’Ajuntament de Girona dona llum verd a la reforma del Xalet Soler

N’aprova el projecte, que preveu convertir l’edifici en el referent de les comarques de Girona en matèria de divulgació científica

La junta de govern local de l’Ajuntament de Girona ha aprovat avui, de manera inicial, el projecte de reforma del Xalet Soler, situat al carrer de Barcelona, per convertir-lo en la futura Casa de la Tecnologia. El projecte, redactat el Consell Comarcal del Gironès, té l’objectiu de condicionar l’edifici en l’epicentre de la divulgació científica de les comarques de Girona. Ha de servir -apunten els promotors- per potenciar sectors econòmics que poden contribuir en el desenvolupament de la ciutat en el futur.

Segons les previsions, en una primera fase es reformarà l’edifici principal i s’hi instal·laran per garantir que sigui a tothom. En una segona fase construiran una sala polivalent annexa a l’edifici principal. Paral·lelament, es col·locaran les instal·lacions perquè el futur equipament siguin totalment sostenible des del punt de vista energètic.

Del xalet original se’n conservaran l’estructura exterior, la façana, i elements d’interès i d’ofici, com puguin ser els balcons i terrasses, els objectes de ferro forjat o ceràmica, així com la xemeneia de la planta principal. També es respectaran les quatre plantes actuals, que tindran un total de 732 metres quadrats de superfície útil.

“El que farem -ha manifestat el regidor d’urbanisme i activitat, Lluís Martí- és donar un impuls a les vocacions científiques i tecnològiques, en un moment imprescindible perquè és evident que el progrés de les ciutats va en aquesta direcció”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia