Societat

societat

Destinen més de 560.000 euros a solucionar les “deficiències” del museu de Tossa de Mar

Un cop enllestit els treballs, l’Ajuntament preveu que l’equipament torni a pertànyer a la xarxa de museus de Girona

L’Ajuntament de Tossa de Mar ha engegat els tràmits per licitar les obres d’adequació del museu municipal perquè torni a pertànyer a la xarxa de museus de Girona, segons informa l’ACN. L’equip de govern exposa que els treballs estan valorats en uns 568.000 euros i que serviran per solucionar les “deficiències greus” que el Departament de Cultura va detectar a l’equipament arran d’una inspecció el 2016. Aquestes “incompliments greus” de la normativa museística van provocar que quedés fora de la xarxa, fet que va implicar que els béns passessin a la consideració de ‘col·lecció’ i que no tingués accés a més subvencions. El projecte preveu instal·lar-hi un ascensor adaptat, millorar l’accessibilitat i arreglar les patologies existents a cobertes i façana.

El projecte forma part del Pla de Sostenibilitat Turística que invertirà 1,2 milions d’euros (MEUR) a Tossa en dos anys en diversos projectes. L’aposta per la cultura i la sostenibilitat de la població ha estat un dels factors determinants per ser un dels tres projectes seleccionats en la convocatòria 2022 de l’edició ordinària del programa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia