Societat

La Casa Natal Salvador Dalí s’obrirà a l’estiu a Figueres

S’oferirà una experiència “immersiva” que mostrarà el Dalí “íntim i el públic”

La Casa Natal Salvador Dalí ja està a la seva fase final i obrirà les portes el mes de juliol amb una experiència “immersiva” que mostrarà la figura “íntima” però també la “pública” del pintor empordanès, ha anunciat aquest dilluns l’equip de govern de Figueres. Així, després de trenta anys de treball, s’oferirà l’únic espai al món on s’interpretarà la figura del geni surrealista i on es podrà conèixer les mil cares de l’artista. “Estem a la recta final d’un esforç col·lectiu que ha donat els seus fruits”, ha celebrat l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó.

La visita es farà a través d’unes audioguies coordinades amb les imatges i dues veus: la d’una dona que serà el fil conductor de la visita i la del propi Dalí, a través de cites seves realitzades en entrevistes i d’altres contextos. I es visitaran les diferents plantes, tot i que la de l’entresòl és la que conserva alguns dels espais principals. Entre ells, l’habitació on va néixer el pintor i on es podrà veure la pintura original que tenia, a més d’un dibuix de l’època del qual encara se’n desconeix l’autoria. “Tot serà molt experiencial. Busquem la sorpresa en el visitant”, assegura el director del Museu de l’Empordà, Eduard Bech.

En aquests moments, s’està treballant en la fase de museïtzació de l’espai, que culminarà a mitjans de juny. Aleshores, començarà un període de proves i, un cop acabi, es podran obrir portes. Abans, durant les fires i festes de Santa Creu, l’Ajuntament té previst oferir una jornada de portes obertes per als “figuerencs” amb l’objectiu que coneguin un espai llargament reivindicat. L’entrada a l’espai tindrà un cost de 10 euros i es farà en grups reduís d’un màxim de vuit persones. Les inscripcions s’activaran a partir del 3 d’abril fins a esgotar-se les places.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia