Salut

L’hàbit de fumar a la rodalia de les escoles d’Olot persisteix

Un estudi encarregat per l’Ajuntament detecta nicotina ambiental, a més de moltes burilles, a l’exterior de quatre centres

Un estudi fet a la rodalia de sis escoles d’Olot ha constatat que, malgrat les campanyes de sensibilització i la senyalització “Entorn sense fum”, segueix havent-hi gent que hi fuma. En quatre casos, s’ha detectat la presència de nicotina ambiental.

La recerca l’han fet tècnics de l’Agència de Salut Pública de Catalunya i del Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa, Sigma, gràcies a una Beca de la Societat Catalana d’Atenció i Tractament del Consum de Tabac (SCATT). L’avaluació -han explicat a l’Ajuntament, ens que l’havia encarregat- s’ha fet durant els 15 minuts anteriors i els 15 minuts posteriors a les sortides dels alumnes i ha consistit en la recollida de mostres d’aire i dades fruit de l’observació directa, com ara el nombre de persones fumant, l’olor a tabac o el nombre de burilles al terra. També s’han fet enquestes al personal del centre, les famílies i els alumnes de 6è dels centres.

Segons les dades recollides, un 8% de les persones que esperaven estaven fumant, però en el moment concret de la sortida de la mainada només n’eren un 1 %. Pel que fa a l’olor a tabac, se’n detectà en algun dels controls a tots els centres, excepte en un, i quant a la presència de burilles, n’hi havia a l’entorn de tots els centres educatius (fins a 122, en el cas més extrem). D’altra banda, un 68 % dels alumnes enquestats asseguraven haver vist persones tirant burilles al terra.

L’estudi forma part del programa Entorn sense fum que des de fa anys l’Ajuntament té desplegat a totes les escoles d’Olot. Arran d’aquestes dades, l’equip de govern ha anunciat noves campanyes de sensibilització, en el marc de les decisions que prem la comissió Garrotxa sense fum.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia