Salut

salut

Salut construirà un hospital d’alta resolució a Sant Cugat o Rubí

Oferirà cirurgia major ambulatòria, cirurgia menor, hospitalització de dia, atenció urgent i proves complementàries i radiològiques

No serà immediat perquè cal decidir ubicació i funcionalitat

El conseller de Salut, Manel Balcells, anuncia la construcció d’un hospital d’ “alta resolució” per donar servei a les poblacions de Sant Cugat del Vallès i Rubí que es considera que queden lluny dels hospitals de referència existents al Vallès Occidental. Balcells ha mostrat el seu compromís amb la proposta en una visita a Sant Cugat en què ha aclarit, però, que la construcció no serà immediata perquè Sant Cugat i Rubí s’hauran de posar d’acord en la ubicació per a la qual el departament no té cap preferència i caldrà també decidir la funcionalitat de l’equipament. Segons informa EFE, el centre hauria d’oferir cirurgia major ambulatòria, cirurgia menor, hospitalització de dia, atenció urgent i proves complementàries i radiològiques entre d’altres.

El conseller ha defensat que, avui dia, té més interès apostar per un centre d’alta resolució que per un hospital comarcal: “és una instal·lació molt necessària en una comarca que ha anat creixent i on els centres hospitalaris de referència de la població queden lluny”. Fonts del departament apunten que es vol tenir pressupost per al projecte l’any vinent i planificar la seva construcció durant els propers tres o quatre anys.

Balcells ha anunciat el projecte en el marc d’una visita al consultori local de la Floresta, al centre d’atenció primària (CAP) Sant Cugat i al centre d’urgències d’atenció primària (CUAP) Sant Cugat. S’ha reunit amb professionals que treballen en aquests centres gestionats per Mútua Terrassa i que han valorat projectes de pediatria territorial així com d’atenció domiciliària a pacients aguts i crònics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia