Societat

La producció de musclo al Delta caurà un 15%

L’aigua del mar a les badies ja està excessivament calenta i salada quan encara queden dos mesos de campanya

La cam­pa­nya del mus­clo al delta de l’Ebre ha començat amb incer­tesa. Es pre­veu que la pro­ducció cai­gui entre un 10 i un 20% i, per tant, que es passi de 3,5 mili­ons de qui­los de pro­ducte a uns 3 mili­ons. Després de la mor­ta­li­tat de la cria per la calor al juliol de l’any pas­sat, els pro­duc­tors s’han vist obli­gats a com­prar-la però ha cos­tat el doble de l’habi­tual i, per tant, s’ha deci­dit sem­brar menys. A aquest fac­tor, cal sumar-hi un altre, segons l’agència ACN. Les res­tric­ci­ons d’aigua als canals de rega­diu fan que es noti en el crei­xe­ment dels exem­plars i la mida sigui més petita. A l’inici de cam­pa­nya ja es nota que s’ha reduït l’apor­tació d’aigua dolça a les badies ja que el mar té una sali­ni­tat “mai vista” en aquesta època de l’any. Des de Fepro­mo­del reco­nei­xen que han d’apren­dre a adap­tar-se al con­text d’emergència climàtica i si cal ini­ciar els cam­pa­nyes abans. També apos­ten per aug­men­tar la pro­ducció d’ostra del Delta – ara uns 500.000 qui­los -.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia