Societat

Barcelona-Pequín: la porta amb la Xina es torna a obrir

Air China ofereix a partir d’avui tres vols directes a la setmana entre l’aeroport del Prat i Pequín

A l’agost Barcelona es connectarà amb Shenzhen

Obre noves rutes amb Amman, el Caire i Tolosa de Llenguadoc

El Prat tindrà aquest estiu 46 destinacions intercontinentals

Un Airbus A-330 sortirà aquest migdia a les 12.00 h en direcció a Pequín. A les 02.30 h (hora de la Xina) sortirà el mateix avió per arribar a les 08.15 h de divendres a l’aeroport de Barcelona. L’aeroport del Prat torna a oferir a partir d’avui vols directes des de Barcelona fins a la Xina. L’aerolínia Air China a partir d’ara ofereix tres vols setmanals, els dimecres, dijous i dissabtes, que connectaran la capital catalana amb la capital xinesa. Aquesta companyia ja oferia aquesta ruta –encara amb un vol més: quatre cops a la setmana– fins al 2020, quan la va cancel·lar per culpa de la pandèmia. Air China, però, encara no ha recuperat els vols directes des de Barcelona amb Xangai i Hong Kong.

La porta directa de Barcelona amb la capital xinesa –més les freqüències setmanals que ja hi ha amb Seül (Corea del Sud) que fa la companyia Korean Air a raó d’un vol diari des del mes d’abril– suposa el retorn massiu de turistes asiàtics, els més esperats tant per hotelers com restauradors i altres negocis de Barcelona capital i de la destinació Barcelona, ja que son dels que més despesa fan (juntament amb els nord-americans i els àrabs).

Air China a través d’un comunicat assegura que recupera els vols directes amb la capital catalana per la gran demanda. Air China uneix Barcelona i Pequín des del 2014. Primer ho va fer amb un vol amb escala a Viena, però a partir del 2018 els vols ja van ser directes, sense fer cap escala. És un vol molt agafat especialment per gent que ve a la capital catalana a fer negocis i que participa en les desenes de congressos que s’hi fan.

Les connexions amb la Xina continuaran perquè a partir de l’1 d’agost Shenzhen Airlines oferirà vols directes des de l’aeroport del Prat a Shenzhen (de la província de Guangdong), segons va anunciar el cònsol general de la Xina a Barcelona, Zhu Jingyang. Seran, també, tres vols directes a la setmana des d’aquesta ciutat xinesa fins a la capital catalana. El 2019, abans de la pandèmia, van venir a la capital catalana més de 70.000 turistes xinesos, segons l’Ajuntament. Va ser el novè mercat emissor després del Regne Unit, França, els Estats Units, Itàlia, Alemanya, els Països Baixos, Suïssa i Bèlgica.

La ciutat de Barcelona tindrà aquest estiu 46 destinacions intercontinentals actives, només una per sota del total registrat abans de la irrupció de la covid-19, quan l’aeroport tenia 47 rutes operatives. Una tendència creixent del tràfic intercontinental que en termes relatius es tradueix en una recuperació del 98%, segons indica la Cambra de Comerç.

Més novetats: Vueling oferirà aquest estiu tres noves rutes des de l’aeroport de Barcelona. Una serà a Amman (Jordània); una altra, al Caire (Egipte), i la tercera ruta directa serà a Tolosa de Llenguadoc, a Occitània, tres cops a la setmana a partir de l’1 de juliol.

En total, aquest estiu Vueling operarà 95 rutes des del Prat, de les quals n’hi ha 72 d’internacionals.

Un mes d’abril esplendorós i amb els hotels més cars

Catalunya va tancar l’abril amb 4,8 milions de pernoctacions en establiments hotelers, segons dades publicades a finals d’aquest mes de maig per l’Instituto Nacional d’Estadística (INE). Això suposa un increment del 17,1% respecte a l’abril de l’any passat, i és el millor abril des del 2017. L’ocupació hotelera, per tant, també supera els nivells previs a la pandèmia. D’acord amb les dades de l’INE, els preus dels hotels a Catalunya han pujat aquest abril un 14,5% respecte a fa un any, situant-se en una mitjana de 124,19 euros per habitació i nit a Catalunya, mentre que al conjunt de l’Estat la puja ha estat més moderada, del 9,28%. Del total de pernoctacions, 1,58 milions van ser de residents a l’Estat i 3,24, d’estrangers. Catalunya va ser a l’abril la segona destinació a l’Estat tant per als residents com per als estrangers, darrere d’Andalusia, en el primer cas, i de les Canàries, en el segon. Pel que fa al conjunt de l’Estat, les pernoctacions en establiments hotelers a l’abril superen els 28 milions, un 11,5% més que l’abril del 2022, quan van ser 25,1 milions, i per sobre dels nivells del mateix mes del 2019, abans de l’esclat de la covid-19. Del total de pernoctacions, els viatgers residents a l’Estat són 10,7 milions (38,4% del total) i els estrangers són 17,3 milions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia