Gelats Badiani obre a Palamós la seva tercera gelataria a l’Estat
Aquesta gelateria tradicional es va obrir a Florència el 1932
Té alguns dels considerats dels millors gelats del món
Va entrar a l’Estat el 2022, té establiments Barcelona i Cadis i està molt consolidada al Regne Unit
La gelateria tradicional florentina Badiani ha obert a Palamós el seu tercer establiment a l’estat. Badiani compta amb alguns dels millors gelats del món, on destaquen alguns sabors com el Buontalenti, premiat el 2015 com Millor Gelat del Món, o les seves versions amb xocolata i avellana (Dolcevita) i amb pistatxo (Buontalenti Pistatxo). Els primers establiments es van obrir el 2022 a Barcelona i Cadis i, ara, paral·lelament al de Palamós també se n’ha obert un a Sant Cugat del Vallès. Massimo Franchi, CEO de Badiani, explica que “estem emocionats de poder servir el nostre autèntic gelat a Palamós, i arribar a visitants i turistes d’un lloc tan especial i amb tant d’encís com és la Costa Brava”.
Des del 1932
Els inicis de Badiani es remunten a 1932, quan es va inaugurar la primera gelateria de la companyia a Florència. Desprésde consolidar-se al llarg de tot el territori italià, el 1993, la família Pomposi va adquirir la cadena i va iniciar un pla de transformació orientat a reestructurar i ampliar els locals de venda i producció i a augmentar la gamma de gelat i pastissos oferits. L’èxit de Badiani es consolida el 2015, quan Paolo Pomposi guanya el primer premi en el Gelato Festival celebrat a Londres. És aleshores quan Badiani realitza una aposta ferma pel mercat britànic; el 2016 obre el seu primer local ubicat al Mercato Metropolitano de la capital. En els anys posteriors, la bona acollida de la gelateria per part del públic britànic consolida la presència de Badiani a Londres, a on actualment compta amb nou punts de venda i el laboratori de producció de gelat artesanal més rellevant del país.