Societat

Els comitès de l’hospital Santa Caterina ajornen la vaga iniciada el 22 de maig

Els tres comitès d’empresa de l’Institut d’Assistència Sanitària han ajornat temporalment la vaga que va començar el 22 de maig amb aturades parcials de treballadors de l’hospital Santa Caterina, del sociosanitari i la xarxa de salut mental.

Els sindicats UGT, CCOO, Satse, Metges de Catalunya i CATAC van convocar la vaga que va començar el 22 de maig i s’ha allargat fins aquesta setmana. Al llarg d’aquest temps, han fet una crida als treballadors per sumar-se a les aturades parcials diàries. Els comitès denunciaven que “els treballadors de la sanitat pública arrosseguen una situació precària que encara s’agreuja més en el cas dels que treballen a l’IAS”. Així doncs, dos mesos després dels inicis d’aquestes aturades, els comitès han acordat ajornar la vaga. El motiu és el relleu a la gerència. Joaquim Casanovas, l’actual gerent, es jubila i el substituirà Àngels Morales. Es reuniran amb el nou gerent i esperen que “els focs s’apaguin”. Segons els sindicats, el fins ara gerent ha estat “l’encarregat d’absorbir i compensar els professionals més antics de l’IAS, així com iniciar una modificació substancial de les condicions de treball per possibles pèrdues futures”. També afegeixen que no entenen el motiu d’aquesta “actitud i falta de voluntat negociadora”.

Així doncs, esperen que el nou gerent, Àngels Morales, enceti el càrrec amb bona predisposició i amb voluntat de buscar solucions als conflictes actuals”. Finalment, els comitès subratllen que no renuncien a les seves demandes i adverteixen que reprendran les mobilitzacions si no hi ha negociacions per arribar a un acord.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia