Societat

Salt és el municipi amb la renda mitjana més baixa de Catalunya del 2020

Nou municipis de les comarques gironines se situen entre els territoris amb nivell socioeconòmic més baix, segons recull un estudi de l’Idescat que analitza dades del 2020. L’índex concentra en un sol valor informació amb indicadors sobre la situació laboral, el nivell d’educació, la immigració i la renda de la població. Les dades mostren que la renda mitjana més baixa de tot Catalunya és a Salt (9.468 euros), a part, el municipi gironí té un dels IST (Índex Sòcioeconòmic Territorial) més baixos.

Segons informes de l’Idescat, hi ha 37 municipis amb un IST alt, els quals es concentren en la zona metropolitana i les comarques centrals. Mentre que hi ha 31 amb un IST baix, 20 punts per sota de la mitjana, entre ells hi ha 9 a les comarques gironines: Ullà, Sant Miquel de Fluvià, Figueres, La Jonquera, Palafrugell, Arbúcies, Sant Pere Pescador, Castelló d’Empúries i Roses. 527 localitats catalanes són part del nivell que es considerà mitjà-alt d’IST, mentre que 352 municipis tenen un IST mitjà baix. A la Cerdanya i el Pla de l’Estany 9 de cada 10 localitats tenen un nivell socioeconòmic per sobre de la mitjana catalana.

D’altra banda, la població ocupada, que és del 64% a Catalunya té els seus nivells més baixos a Lloret de Mar (44,5%). Mentre que les localitats analitzades amb més treballadors de baixa qualificació són a territoris gironins com Sant Pere Pescador (35,2%) i Ullà (29,8%).

Finalment, els indicadors concrets analitzats per l’IST mostren que la població jove sense estudis postobligatoris és d’un 26,6% a Catalunya, però arriba al 57% a municipis gironins com la Jonquera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia