Societat

gastronomia

Obre la fira del cafè a la Farga de l’Hospitalet

Aquest matí ha començat a La Farga de l’Hos­pi­ta­let el pri­mer Fòrum Coffe Fes­ti­val, orga­nit­zat pel Fòrum Cul­tu­ral del Cafè amb la idea de posar en valor el pro­ducte i de “fomen­tar el con­tacte real entre totes les bau­les de la cadena del cafè” a casa nos­tra, des dels pro­duc­tors a la indústria fins arri­bar al con­su­mi­dor final.

El món del cafè espera que aquest cap de set­mana més de 10.000 per­so­nes vagin a la fira, on es poden degus­tar tots els millors cafès que es poden tro­bar a casa nos­tra i com­prar-ne. També hi ha algun expo­si­tor de te i de xoco­lata.

Un dels estands més visi­tats aquest matí és el de cafès Dro­me­da­rio on la Karen Qui­roga (a la foto) feia demos­tra­ci­ons dels dibui­xos que es poden arri­bar a fer en una tassa de cafè amb llet. Ella és la cam­pi­ona de l’Estat de Latte Arts, els qui fan dibui­xos amb la llet damunt un cafè, una idea que cada vegada té més èxit a les cafe­te­ries. Aquest matí, Qui­roga ha estat un dels focus d’atenció més gran: tot­hom li dema­nava dibui­xos. “No hi ha cap plan­ti­lla”, diu la Karen, que explica que és un art saber en quin punt ha d’estar el cafè amb llet, a quina tem­pe­ra­tura s’ha d’abo­car amb una gerra la llet per fer el dibuix. Artísta efímera és el que és ella.

També aquest matí ha començat el con­curs de Baris­tes Pro, per triar el millor cam­brer de cafès de l’Estat. El títol se’l dis­pu­ten setze joves, que faran la final diu­menge. Com en el cas dels som­me­li­ers, el millor cam­brer haurà de demos­trar la seva savi­esa en les dis­ci­pli­nes de tast, comanda, cafè fil­tre, beguda d’autor, orii­gen, latte art i espresso blend. L’únic català que ha estat fina­lista del con­curs és Rubén Pérez, de Navata, a l’Alt Empordà.

En aquesta fira, que dura tot el cap de set­mana, també hi haurà demos­tra­ci­ons de cuina, perquè ja ha xefs que fan ser­vir el cafè en els seus plats (i no només els dolços).

El cafè és una de les begu­des més con­su­mi­des al nos­tre país tot i que, segons el sec­tor, no té el reco­nei­xe­ment que hau­ria de tenir en, per exem­ple, el món de la gas­tro­no­mia. El 83% dels ciu­ta­dans de l’Estat espa­nyol con­su­mei­xen almenys una tassa de cafè al dia, diu David Tomàs, pre­si­dent del Fòrum Cul­tu­ral del Cafè, que tmbé explica que “a Espa­nya es con­su­mei­xen 65,5 mili­ons de tas­ses de cafè al dia” .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia