Salut

Èxit de la I Nit de la salut mental dirigida al sector empresarial

Més de 200 empresaris gironins van omplir ahir a la nit el Castell de Sant Gregori en motiu de la I Nit de la Salut Mental, organitzada per la Fundació Drissa per compartir “el repte d’abordar accions per assolir amb èxit el benestar de les totes persones treballadores a la feina i el compromís empresarial i professional inherent al canvi”, segons ha fet pública la fundació en un comunicat. L’esdeveniment, amb reserves exhaurides fa dies, va servir per posar de relleu la preocupació generalitzada del sector per emprendre estratègies que permetin aconseguir quotes més altes de benestar dels equips a les organitzacions.

L’acte de benvinguda va anar a càrrec de Marx Marcó president de Drissa, fundació amb més de 150 professionals en plantilla. Del total de treballadors, un 80% són persones amb un problema de salut mental. També hi va haver parlaments de Happy Force, Álex Ríos, que va assenyalar que un 75% dels empleats estan “desconnectats” del treball que fan.

El director de Salut Mental de l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS), Claudi Camps, va situar el treball més enllà de ser el mitjà per cobrir les necessitats bàsiques i materials de les persones. Segons va explicar el psiquiatre, la feina esdevé una factor “clau” en la vida de les persones perquè “aporta elements que no es poden trobar en altres àrees de la vida”.

Per la seva banda, el director general de la consultora Gestión del Cambio Empresarial, Lluís Matamala, va centrar la seva exposició en les eines empresarials per revertir la “desafecció generalitzada de la feina i causa directa dels problemes de salut en l’àmbit laboral”.

La gerent de la Fundació Drissa, Núria Martínez, va informar de les eines d’intervenció que l’entitat ha desenvolupant a llarg de gairebé 25 anys d’expertesa en l’àmbit de la inserció laboral i la salut mental.

La Fundació Drissa va lliurar a l’Institut d’Assistència Sanitària el guardó de la primera edició de la Nit per la salut mental, “en reconeixement a l’impuls de la creació de Drissa i a la seva contribució sostinguda a la missió de l’entitat”.

La I Nit de la salut mental s’emmarca en els actes commemoratius del Dia Mundial de la Salut Mental a la demarcació de Girona. La campanya, una iniciativa conjunta de d’Associació Família i Salut Mental de Girona i Comarques, la Fundació Drissa, l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) i Support-Girona, consta de més de quaranta actes professionals, divulgatius i festius, amb què es volen abordar les diferents dimensions de la salut mental.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.