Societat

societat

La collita dels fesols de Santa Pau, “pèssima” per la calor

La Denominació d’Origen anuncia que prioritzaran servir a restaurants i clients de la zona i que no hi haurà producte sec

Els productors de fesols de Santa Pau han qualificat de “pèssima” la collita per la calor persistent d’agost i setembre. Segons l’ACN, així ho manifesta la Denominació d’Origen protegit d’aquest producte, que culpa a la calor de la baixa producció que hi ha hagut. Una calor que va provocar la caiguda de la flor i la manca de producció de tavelles. A banda de la calor, la falta de pluges també ha contribuït a una mala temporada de fesols d’aquesta regió característica de la Garrotxa. Tot plegat ha obligat als productor a prioritzar els restaurants i clients de la zona a l’hora de vendre fesols, i en cas que encara quedessin, es comercialitzarien en cuit amb les marques dels propis productors, però en cap cas es vendrien en sec.

Per altra banda, des de la D.O.P assenyalen que també es reservaran fesols de Santa Pau per degustar els plats que ofereixen els restaurants que participen a la Fira del Fesol, que tindrà lloc el proper 21 de gener de 2024 a aquesta localitat. Finalment, també recorden que els productes emparats per la Denominació d’Origen van acompanyats de l’etiqueta identificativa i que, per raons de traçabilitat i certificació, no es poden comercialitzar a granel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.