Medi ambient

MEDI AMBIENT

La recollida selectiva de residus municipals s’estanca en el 42,4% al Camp de Tarragona

La recollida selectiva de residus al Camp de Tarragona es va situar en el 42,4% l’any passat, tres punts per sota de la mitjana catalana (45,33%). En total, se n’han reciclat 129.795 tones. Segons el director de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), Isaac Peraire, la situació de la vegueria és similar a la de la resta de Catalunya, on s’ha experimentat un “estancament” generalitzat. L’índex del 2021 a Tarragona va ser del 42,01%. Malgrat tot, la Conca de Barberà s’ha mantingut, per segon any consecutiu, com la comarca catalana amb les millors dades, un 77,24%. Al territori, la Conca i el Priorat (58,92%) són els únics que superen la mitjana, seguits per l’Alt Camp (43,58%), el Baix Camp (43,30%) i el Tarragonès (39,01%).

Peraire va subratllar ahir durant la presentació de les dades que la millora en la recollida selectiva al Camp de Tarragona ha estat “insignificant”. “Continua estant per sota de la mitjana catalana (45,33%) i per sota dels objectius que ens marca Europa (55% el 2025)”, va lamentar. De fet, durant l’últim any, el territori ha generat un total de 299.300 tones de residus (sense runes), dada que equival a 558 quilograms per habitant. Dels quals, només s’han reciclat 237 quilos per persona.

Per la seva banda, el delegat del govern a Tarragona, Àngel Xifré, va afirmar que la vegueria només ha millorat un 6% en els últims deu anys. “Hem passat d’un 36% a un 42% des del 2012”, va destacar Xifré, que va demanar més esforç al conjunt dels municipis per fer front als “deures pendents”. Tot i això, el delegat va subratllar que “fer la recollida selectiva quan tens un sector turístic que és força important a la demarcació fa que sigui més complicat i difícil”.

El director de l’Agència de Residus de Catalunya va defensar que els models d’alta eficiència com el porta a porta o els contenidors intel·ligents es poden aplicar “tant als municipis més petits com a les ciutats més grans”. “Necessitem que les zones més poblades facin els salts necessaris per tenir una incidència global més gran”, ha demanat. De fet, i segons assenyalen des de l’ARC, un augment de la recollida al Tarragonès –amb 263.428 habitants– i, en menor grau, a l’Alt Camp –amb 197.525 habitants– faria incrementar les dades al conjunt del Camp de Tarragona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia