Medi ambient

POLÍTICA

Denuncien que Figueres ha revertit la prohibició del glifosat

La IAEDEN diu que s’ha decidit que no s’utilitzarà a la vora de zones escolars, però que opta fer-ho servir en altres àrees de la ciutat”

L’Ajuntament de Figueres, segons ha denunciat la IAEDEN a través d'un comunicat, ha decidit revertir un acord municipal que prohibia la utilització de l’herbicida glifosat per a fer el control de la vegetació espontània de la ciutat. Segons diuen des de la Institució Alt Empordanesa per a la Defensa i Estudi de la Natura (IAEDEN), “malgrat que diversos estudis diuen que és una substància cancerígena i l’Organització Mundial de la Salut (OMS) reconegui la perillositat, el consistori ha decidit que la utilització del glifosat és imprescindible per aconseguir una ciutat sense proliferació d’aquestes males herbes”. L’organització també lamenta la decisió del ple de l’Ajuntament de Figueres, i afegeix que “si el mateix ajuntament ha decidit que aquesta substància no s’emprarà en zones sensibles, com a la vora de les zones escolars, és perquè se’n coneix la seva perillositat”. La IAEDEN creu que s’ha de “canviar la perspectiva que tenim d’aquesta vegetació espontània, ja que molts cops no generen molèstia i en molts indrets hauríem d’acostumar-nos a conviure amb elles”. Finalment, l’associació proposa augmentar la contractació de personal per fer tasques d’extracció manual d’aquestes herbes o aplicant altres mètodes alternatius al glifosat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia