Salut

El nou Trueta pot ser una realitat el 2030

Costarà entre 500 i 600 milions d’euros

El pla funcional defineix 193.000 metres quadrats per a atenció hospitalària i en reserva 17.000 a creixement futur

La construcció del nou Trueta al Campus de Salut de la regió sanitària de Girona costarà entre 500 i 600 milions d’euros i Salut treballa “amb la idea” que sigui una realitat el 2030. El conseller, Manel Balcells, ha presentat aquest dilluns el Pla funcional assistencial, que defineix les necessitats de l’equipament. La part assistencial del nou Campus de Salut disposarà d’una superfície de 193.000 metres quadrats, 43.000 dels quals ja estan construïts i conformen l’actual Parc Hospitalari Martí i Julià. De la superfície total, 17.000 metres quadrats es construiran, però es deixaran com a espais de creixement per a necessitats que puguin esdevenir en un futur. “El projecte del Nou Campus de Salut de Girona, és, juntament amb el del nou Clínic, el projecte de salut més important del país”, ha manifestat el conseller que també ha afirmat: “Aquest projecte és una gran inversió que permetrà atraure talent i generar dinàmiques econòmiques, de manera que el Campus esdevindrà l’empresa més gran del territori de Girona”. Durant l’acte, la delegada del Govern de la Generalitat a Girona, Laia Cañigueral, ha refermat el compromís del Govern amb el projecte i ha remarcat la seva transversalitat i importància per la demarcació, en tant que afavorirà la innovació, el progrés i millorarà l’atenció que rep la ciutadania.

El Pla funcional assistencial és el resultat del treball que s’ha realitzat durant l’últim any i mig liderat per la Regió Sanitària de Girona i que ha comptat amb la participació de ciutadania i de professionals dels hospitals Trueta de Girona i Santa Caterina de Salt. El document, de més de 500 pàgines, inclou tot el que fa referència a l’estructura que ha de tenir l’àrea assistencial del futur Campus de Salut com ara la superfície, els criteris d’ordenació funcional i el disseny dels espais (accessos, circuits, especificacions d’àrees...).

El Pla s’ha fet arribar a la Gerència d’Inversions i Patrimoni de CatSalut, i esdevindrà la base per a l’elaboració del projecte arquitectònic definitiu. El conseller Balcells ha indicat que durant el primer trimestre de 2024 està previst treure a licitació el concurs d’idees per al futur Campus de Salut.

En aquest sentit, els alcaldes de Girona i de Salt, Lluc Salellas i Jordi Viñas, respectivament, han detallat que durant el mes de desembre els plens dels seus respectius ajuntaments aprovaran el conveni de col·laboració entre ambdós municipis per agilitzar les gestions i facilitar tots els tràmits urbanístics, i que els primers mesos del 2024 també hi ha previst d’aprovar l’avanç del pla parcial de tot el sector sud i l’avanç del pla parcial del sector on anirà el Campus de Salut perquè el Departament en paral·lel també pugui anar avançant en el projecte. Serà un cop fets aquests tràmits que es podrà tirar endavant el concurs d’idees per tal que els arquitectes que hi vulguin concursar puguin presentar les seves propostes.

Els dos alcaldes han coincidit en la “pressa i urgència” que hi ha pel projecte, el qual està al capdamunt de les prioritats urbanístiques dels dos municipis. L’alcalde de Girona, Lluc Salellas, ha defensat que el projecte per al nou Campus de Salut “avança a bon ritme i ho fa perquè la implicació de tots els actors és màxima”. L’alcalde de Salt, Jordi Viñas, ha volgut subratllar que “tots els passos els fem amb els tempos necessaris perquè tinguem la garantia jurídica necessària que no aturi en cap cas el projecte”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.