Urbanisme

Mobilitat

Patinets i bicicletes, prohibits als centres d’Olot i Palafrugell

El ple d’Olot aprovarà avui –Junts i ERC tenen majoria– l’equiparació dels anomenats “vehicles de mobilitat personal” –patinets elèctrics, bicicletes, patins i monopatins– i les bicicletes a la resta de vehicles i, per tant, restringirà així la seva circulació pel centre de la ciutat. És a dir, que només podran circular per l’àrea tancada amb pilones durant les hores que aquestes estiguin abaixades o a qualsevol hora si es tracta de veïns de la zona activant-les amb comandament. El regidor de Medi Ambient i Mobilitat, Isaac Crivillés, ha justificat el canvi de l’ordenança que preveu aquesta restricció en la necessitat de protegir els vianants, sobretot infants i gent gran, en el marc del canvi accelerat de la mobilitat que s’està produint. Ell mateix ha afirmat que entén les crítiques dels usuaris de patinets i bicicletes. “Estem a favor dels canvis de mobilitat que comporten aquests vehicles, però tenim el deure d’adaptar-nos a les situacions que es deriven de l’incivisme, de l’urbanisme actual i dels mateixos vehicles”, ha sentenciat. Avui, mitja hora abans del ple, hi ha convocada una concentració d’usuaris dels vehicles de mobilitat sostenible davant de l’ajuntament per manifestar la seva oposició a les restriccions al centre.

A Palafrugell, l’Ajuntament prohibirà, des d’aquesta setmana, l’accés de pas dels vehicles de mobilitat personal i les bicicletes al centre de la vila. Aquesta actuació arriba després de les denúncies veïnals per la dificultat de convivència entre aquests vehicles i el pas de les persones, sobretot perquè es tracta d’uns carrers on hi ha plataforma única per fer-los més amables al trànsit de la gent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia