Medi ambient

medi ambient

Tarragona planta cara als microplàstics

El consistori ha posat en funcionament una garbelladora mecànica per trobar i retirar els pèl·lets de plàstic més petits de la sorra del litoral de la ciutat

La presència dels microplàstics al litoral català s’està convertint en un veritable problema per la contaminació que provoquen als ecosistemes marrí i del litoral, ja sigui pels animals que els ingereixen i per la presència i conseqüent contaminació ambiental que provoca a les platges i cales de la costa. És per això que el departament de neteja pública de l’Ajuntament de Tarragona ha adquirit una màquina garbelladora de microplàstics, també anomenats pèl·lets, que ja treballa a les platges de la ciutat. La consellera de Neteja, Sonia Orts, ha anunciat aquesta mesura ja que “som conscient de la presència d’aquests elements i de la problemàtica existent, com a residus que contaminen el nostre litoral, i hem actuat preventivament adquirint aquesta maquinària, per tal d’aconseguir separar-los de la sorra de manera efectiva”. Es tracta d’un petit tractor que porta incorporat un rasclet a la part posterior i un dispositiu que recull els residus. Aquesta maquinària és completament nova i a Tarragona s’estan fent els primers assajos, les primeres proves. El vehicle ha costat 16 Mil €, finançats pel projecte ’Tarragona entre blau i verd’, subvencionat pels fons europeus Next Generation.

Actualment al municipi tarragoní ja es duu a terme la neteja manual i mecànica de la sorra de les platges i de les cales, però “amb aquest vehicle es farà de forma més precisa, poguent eliminar els fragments més petits”, segons apunta Orts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia