El Carnaval s’acomiada amb els ranxos de Vidreres i Capmany, la sopa de Verges i l’arròs d’Albons
La celebració d’àpats populars i tradicionals ha posat avui punt final a la festa del Carnaval. La celebració de la sopa de Verges, l’arròs d’Albons i els ranxos de Vidreres i Capmany, s’han celebrat amb gran èxit de participació, especialment propiciat pel bon temps. A Vidreres, més de 2.900 litres de ranxo s’han repartit a s més de 3.000 persones que hi han assistit, servint al voltant de 10.000 racions. El ranxo és el plat tradicional i històric del municipi selvatà que s’elabora cada any coincidint amb Carnestoltes. Jordi Camps, alcalde de Vidreres, ha destacat la bona acollida que ha tingut per part dels veïns i veïnes del municipi i també de municipis propers. “El Ranxo de Vidreres està consolidat com una de les festivitats del calendari de festes selvatanes i, un any més, hem vist com l’assistència ha augmentat per descobrir i degustar el plat tradicional i històric del nostre municipi”. Tambés’ha fet el ranxo a Capmany, el degà de Catalunya, que s’ha elaborat durant tot el dia, acompanyat amb una arrossada per dinar. L’ambient previ al repartiment de l’àpat popular ha començat animat pels Grallers d’Espolla i la cobla Foment del Montgrí. El ball de disfresses li ha donat continuïtat. A Verges, la cuita de la sopa ha començat a fer a les 7 del matí i no s’ha servit fins a les 2 del migdia, a la plaça, arribant també ha fregat les 3.000 racions. El mateix ha passat amb el popular arròs d’Albons, que s’ha celebrat amb èxit.