Societat

enologia

Catalunya escull avui el millor sommelier del país

El guanyador s’anunciarà durant una gala que es farà a la nit al Paranimf de la Universitat de Cervera

L’actual millor sommelier català, Toni Albiol, no es presenta al concurs

La Universitat de Cervera acollirà avui el concurs de Millor Sommelier de Catalunya, que organitza l’Associació Catalana de Sommeliers amb l’objectiu de “desenvolupar i promoure el coneixement de la professió sommelier, el coneixement dels vins i productes gastronòmics de tot el món i principalment de Catalunya”, explica la seva presidenta, Anna Vicens. El guanyador s’anunciarà durant una gala que es farà a la nit al Paranimf de la universitat.

Entre els candidats a aconseguir el títol, que durant el dia d’avui hauran de passar les proves per intentar aconseguir el títol, hi ha Paula Cuenda, sommelier i tècnic superior en Direcció de Cuina i actualment sommelier en cap del restaurant Vraba de Barcelona, Anna Casabona, sommelier i delegada comercial de Juvé&Camps, Toni Trullols, actualment ambaixador de la marca Acústic Celler i Enric Santiesteban, cap de l’àrea de vins del Museu de les Cultures del Vi de Catalunya i gestor de La Taverna de Vinseum de Vilafranca del Penedès.

El guanyador de l’any passat, Toni Albiol, responsable de l’enoteca Divins, de Martorell, no es presenta de nou al concurs. Aquest any es presentarà al concurs per obtenir el títol de millor sommelier de l’Estat , que es farà el mes d’abril coincidint amb el Salón Gourmets (Fira Ifema) de Madrid, en el que hi participaran els 60/70  sommeliers. Alhora, Albiol  s’està preparant per obtenir el diploma Sommelier ASI (Associació Internacional de Sommeliers), un dels més importants de la professió, ha explicat a aquest diari.

El concurs Millor Sommelier de Catalunya també premiarà trajectòries i cellers, entre d’altres. L’any passat el millor Sommelier de Catalunya va ser Toni Albiol Lacasta, el premi al Soci d’Honor es va atorgar a l’actor tarragoní Fermí Fernàndez (que en la seva carrera ha representat l’obra ’El Sommelier’, escrita pel falsetà Toni Orensanz). El Premi a la Trajectòria 2023 va ser lliurat a Toni Bru, propietari i ànima del restaurant Celler de L’Aspic de Falset i el premi al Millor Comunicador va ser per a la periodista de la revista Arrels,Margalida Ripoll. En la Millor Iniciativa Solidària es va reconèixer la Fundació Mas Albornà, el premi al Millor Celler amb oferta enoturística va ser per a Vinyes Domènech de Capçanes. El premi al la millor sala va ser, també, pere al Restaurant L’Aspic de Falset.

Abans de la celebració de la Nit del Sommelier es hi haurà una Mostra de vins de la DO Costers del Segre en el que hi participaran vint-i-dos cellers .La mostra comptarà amb vins d’Analec, Boldú Viticultors, Carviresa, Castell d’Encus, Castell del Remei, Celler del Montsec, Celler de Sanui, Cérvoles, Clos Pons, Costers del Sió, Lagravera, L’Olivera, Mas Blanch i Jové, Mas Ramoneda, Matallonga, Purgatori, Raimat, Terrer de Pallars, Tomàs Cusiné, Vall de Baldomar, Cota 730 i Vinya Els Vilars.

.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.