Societat

gastronomia

La festa del peix i del mar, a l’Ampolla

El producte de proximitat, la sostenibilitat de la cuina marinera i la identitat com a referent gastronòmic protagonitzaran GastroMar

Xefs de la talla d’Àngel Gui­merà, Martín Coma­mala, Aitor López, Marc Gas­cons, Ges­samí Caramés, Joan Bosch o Jean Louis Neic­hel, cui­na­ran en directe entre el dia 3, que és diu­menge, i el dia 5 de març, dimarts, a la nova festa del peix i la cuina mari­nera de pro­xi­mi­tat que cele­bra l’Ampo­lla, el Gas­tro­Mar.

En aquesta nova edició del Gas­tro­Mar l’Ampo­lla posarà en valor de la cuina de sem­pre i la iden­ti­tat gas­tronòmica com a refe­rent i que remar­carà la importància de la sos­te­ni­bi­li­tat a la cuina mari­nera, apos­tant pel con­sum del peix de pro­xi­mi­tat i de les espècies més des­co­ne­gu­des de les Ter­res de l’Ebre. Per a acon­se­guir-lo, les jor­na­des pro­fes­si­o­nals gas­tronòmiques i científiques, orga­nit­za­des per l’Ajun­ta­ment de l’Ampo­lla amb la Fun­dació Alícia i Repi­cat Sc, es comp­tarà amb la par­ti­ci­pació de pes­ca­dors, cui­ners i cui­ne­res, científics i científiques i homes i dones de la mar i de la cuina.

Gas­tro­Mar l’Ampo­lla es farà des de l’hotel Fla­mingo però totes les demos­tra­ci­ons de cuina i xer­ra­des es podran seguir en directe via stre­a­ming pel canal de You­Tube Gas­tro­E­vents i per TV al Canal Ter­res de l’Ebre. El públic en gene­ral, però, ha de saber que les jor­na­des estan ober­tes a tot­hom.

Entre les figu­res que par­ti­ci­pen en aquesta nova edició del Gas­tro­Mar de l’Ampo­lla hi ha Ges­samí Caramés del res­tau­rant Meleta de Romer, de L’Amet­lla de Mar i Vicent Gui­merà, de L’Antic Molí (i estre­lla verda) d’Ull­de­cona. Tam­poc es perdrà l’opor­tu­ni­tat de pre­sen­tar la seva cuina el que va ser esco­llit Cui­ner de l’Any 2023, Martín Coma­mala, del res­tau­rant 539 Plats Forts, de Puig­cerdà o Aitor López, del Citrus del Tan­cat, d’ Alca­nar, Premi Xef Bal­fegó 2023.

La llista de xefs con­vi­dats és llarga i s’hi han d’afe­gir, entre d’altres, Marc Gas­cons (de Els Tinars, de Lla­gos­tera, del Bell-Lloc, de Santa Cris­tina d’Aro i de L’Infor­mal, de Bar­ce­lona), Miquel García i el cap de sala Joan Martínez (del Ter­rassa Ter­ra­mar de Lla­franc o Jean Louis Neic­hel, xef del des­a­pa­re­gut res­tau­rant Neic­hel de Bar­ce­lona, que cui­narà el seu mític “Len­guado Mario”.

Joan Bosch fun­da­dor i cui­ner de Can Bosch de Cam­brils, repas­sarà els 40 anys de cuina amb estre­lla, i els ger­mans Jaume i Josep Font, fun­da­dors i antics pro­pi­e­ta­ris del res­tau­rant Sa Punta, de Pals que ofe­ri­ran una sessió de cuina amb plats històrics del mar i mun­ta­nya de l’Empordà.

Hi haurà diver­ses con­ferències, entre les quals la de Sergi Tudela, direc­tor de Política Marítima i Pesca Sos­te­ni­ble, que par­larà del relleu gene­ra­ci­o­nal en el sec­tor pes­quer men­tre que Jordi Rodon, cap del ser­vei de Recur­sos Marins de la Direcció Gene­ral de Política Marítima i Pesca Sos­te­ni­ble, par­larà sobre la bio­di­ver­si­tat marina de la nos­tra costa i com aquesta pot aca­bar essent un recurs gas­tronòmic sos­te­ni­ble . “El peix de llotja, el millor de cada tem­po­rada” serà el clam de la xer­rada i demos­tració que ofe­rirà l’Asso­ci­ació Cata­lana de Les Dones de la Mar, amb Iris Tri­ola, pes­ca­dora de Bla­nes; Cris­tina Caparrós, arma­dora de Bar­ce­lona; i Núria Sánchez, divul­ga­dora en gas­tro­no­mia i tra­dició pes­quera; jun­ta­ment amb Leidy Johanna Aya, aqüicul­tora i arma­dora a La Ràpita.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia